Vista general de la trobada d'urgència dels estats àrabs a Egipte (Foto: Reuters)
La trobada, de caràcter urgent, també ha reconegut els rebels libis com a interlocutors. (Foto: Reuters)
El Caire

La Lliga Àrab creu que Gaddafi ha perdut la seva legitimitat i demana una zona d'exclusió aèria sobre Líbia

La Lliga Àrab ha fet una crida aquest dissabte al Consell de Seguretat de l'ONU per imposar una zona d'exclusió aèria sobre Líbia. Aquesta decisió, presa en una reunió d'emergència que s'ha fet al Caire, dóna un segell regional a la petició, requisit que havia demanat l'OTAN per llançar qualsevol operació militar. L'organisme considera deslegitimat Gaddafi després d'atacar el seu poble i reconeix el consell libi rebel, amb qui s'assegura ja s'han mantingut alguns contactes.

Actualitzat
L'objectiu de crear aquesta zona és frenar els bombardejos de les tropes fidels al coronel contra els insurgents. Al principi de la reunió no tots els països que formen la Lliga hi estaven d'acord. Síria, Algèria i Mauritània eren els més reticents, mentre que l'Aràbia Saudita n'era la principal defensora. Finalment, però, tots els membres hi han votat a favor en entendre que el govern libi ha perdut la seva legitimitat a causa de les "perilloses violacions" comeses contra el seu poble.

Mentrestant, sobre el terreny continuen els enfrontaments i els atacs aeris. En les últimes hores els rebels haurien perdut posicions a l'enclavament petrolífer de Ras Lanuf, i ara resisteixen a 20 quilòmetres a l'est de la ciutat. A més, les tropes lleials a Gaddafi tornen a bombardejar Brega.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut