Internet

L'ús del Twitter es dispara al Japó per relatar el desastre amb immediatesa

Com en altres ocasions, els grans successos mundials que els mitjans de comunicació difonen també troben un ressò expansiu a les connexions entre persones que proveeix la xarxa.

Actualitzat
Per aquesta raó, a més d'una eina de recerca de desapareguts basada en Google, els diversos canals que se sostenen en internet ja acumulen informació diversa sobre el terratrèmol del Japó, el més gran que pateix el país des del segle XVIII.

Memòria immediata

Al YouTube ja hi ha desenes de vídeos que mostren el mateix que milions d'espectadors ja han vist als seus televisors, a les galeries de fotos hi ha penjades les imatges que moltes persones han capturat amb els seus aparells digitals.

A més, la informació flueix a l'abast de més gent, i es poden consultar mapes d'alertes, mapes sobre els efectes de l'onada gegantina i les previsions horàries de la seva arribada.  El seguiment en directe d'una emissió centrada en aquest esdeviment  també ha captat l'atenció de molts usuaris.

Piulades a dojo

Al Japó, a més, el servei del Twitter és molt exitós. Mentre fora del país les persones famoses usaven aquests missatges per expressar la seva solidaritat amb les víctimes del desastre, des del país s'escrivien notes per confirmar que tot anava bé, per advertir amics i parents o per compartir enllaços d'interès.

Es dóna la circumstància que el límit de 140 caràcters no és gaire exigent en una llengua com la japonesa, igual com passa amb la xinesa, ja que amb aquest nombre de caràcters es poden dir moltes més coses que amb el mateix nombre d'elements de l'alfabet llatí.

L'eina Tweet-o-meter mostra encara com l'emissió de missatges des d'aquest país és molt intensa, molt per damunt d'altres zones controlades.

Molts dels tuits eren per criticar el presentador d'informatius de la CNN que ha gosat fer broma sobre ciència-ficció de cinema mentre es mostraven imatges de l'aigua enduent-se les cases i vehicles.

Un "geek" al terratrèmol

Un dels empleats de Twitter al Japó és l'espanyol Hèctor Garcia, que ha publicat els llibres "Momentos" i "Un geek en Japón", el mateix títol que té el seu blog, molt seguit perquè explica en primera persona i amb una mirada oberta els costums del país on ara viu ben adaptat. Només ha publicat un apunt sobre els fets, per ara, però al seu compte de Twitter ha anat explicant com ha viscut la situació, amb la mateixa tensió i neguit que els altres habitants d'aquest arxipèlag, fins que ha arribat la nit japonesa i ha decidit ficar-se al llit per descansar... tot i saber el risc que hi ha d'una enèsima rèplica.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut