Madrid

Sortu rebutja l'intent d'atemptat contra el lehendakari Patxi López

Sortu, la nova formació de l'esquerra abertzale, ha fet un nou pas per allunyar-se d'ETA i ha rebutjat -que no condemnat- l'intent d'atemptat adreçat al lehendakari Patxi López que segons s'ha sabut projectava l'últim comando desarticulat a Biscaia. A través d'un comunicat, Sortu ha mostrat també el seu rebuig a tot tipus de violència, incloses les accions de ''kale borroka" que hi va haver a Euskadi la setmana passada. La formació abertzale reclama la seva legalització.

Actualitzat
Sortu ha afirmat que el seu partit representa "un trencament amb organitzacions del passat" i que no donen "continuïtat organitzativa ni funcional a partits il·legalitzats". La formació de l'esquerra abertzale ha assenyalat això en un comunicat on han rebutjat els plans d'ETA per atemptar contra el lehendakari Patxi López.

A més, ha afegit que rebutja "qualsevol acte de violència" i que no entén la negativa del Ministeri de l'Interior a registrar-lo com a partit polític, ni tampoc les demandes que han presentat contra ells la Fiscalia i l'advocat de l'Estat en considerar-los una continuació de la il·legalitzada Batasuna.

Sortu ha insistit que compleixen la llei de partits i que tenen dret a ser legals després de subratllar que representen "un punt d'inflexió en la trajectòria de l'esquerra abertzale", i que aspiren a "canalitzar" l'independentisme basc "per vies exclusivament pacífiques i democràtiques". La formació abertzale ha afirmat que el seu rebuig a la violència, inclosa la d'ETA, és "estratègic i definitiu", i no "per un mer compliment formal de la legalitat amb caràcter instrumental".
Anar al contingut