Moltes persones han mostrat el seu rebuig a la mesura. (Foto: Reuters)
Moltes persones han mostrat el seu rebuig a la mesura. (Foto: Reuters)
Washington

Wisconsin elimina el dret de negociació col·lectiva per als funcionaris

Els funcionaris de l'estat nord-americà de Wisconsin no tindran dret a la negociació col·lectiva. La polèmica mesura, que té l'objectiu de combatre el dèficit públic, s'ha aprovat aquesta matinada al Senat d'aquest estat.

Actualitzat
La fugida fa tres setmanes dels catorze senadors demòcrates per esquivar la votació no ha servit de res. Finalment, la proposició de llei per prohibir als sindicats negociar els convenis col·lectius dels funcionaris de l'estat de Wisconsin, tret del cas que es tracti de millores salarials, s'ha pogut votar i aprovar, finalment, gràcies a un buit legal detectat pels republicans.

Tot i la presència de manifestants que estan contra la mesura, la cambra s'ha pronunciat, per divuit vots a favor i un en contra, a favor de la proposta del governador Scott Walter, que ja s'ha contagiat a altres estats que també tenen problemes amb el dèficit.

En el rerefons de la radical mesura del governador per rebaixar un dèficit astronòmic hi ha, però, un debat polític entre els conservadors, que denuncien els suposats privilegis dels funcionaris i abusos sindicals.
Anar al contingut