Londres

Les forces de Gaddafi detenen, colpegen i fan veure que executen tres periodistes de la BBC

Les forces de Gaddafi van detenir, van colpejar i van fer veure que executaven tres periodistes de la BBC. Militars i agents de la policia secreta els van arrestar a Az-Zawiyah i els van portar en una caserna. Allà els van alinear contra una paret, els van col·locar una pistola al clatell i van prémer el gallet. Un dels periodistes ha explicat que "les bales van passar fregant-me l'orella".

Actualitzat
Tres periodistes de la BBC es van endur un ensurt de mort a Líbia perquè estaven convençuts que les forces de Gaddafi els anaven a matar. Agents de la policia secreta i diversos soldats van arrestar-los a Az-Zawiyah, a 40 quilòmetres de Trípoli, una de les ciutats on els combats són més violents.

Les forces del dictador els van dur a una caserna i allà va començar el calvari per als tres periodistes de la cadena britànica. Segons ha explicat la BBC, un cop a la caserna els van colpejar i van fer veure que els executaven. Un dels periodistes, Chris Cobb-Smith, ha explicat que els van alinear contra una paret, els van amenaçar amb pistoles al clatell i van prémer el gallet. "Les bales van passar fregant-me l'orella", ha assegurat.

Feras Killani, també de l'equip de la BBC a la zona, ha dit que el van atonyinar amb un bastó, i que li van donar patades amb les botes militars i cops amb els genolls. Un altre dels periodistes detinguts, Goktay Koraltan, ha comentat que estaven convençuts que els anaven a matar.

Després de tenir-los detinguts 21 hores, les forces del dictador els van deixar en llibertat. Els periodistes tenen previst abandonar Líbia i tornar cap a Londres.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut