L'expresident francès Jacques Chirac (Foto: EFE)
L'expresident francès Jacques Chirac, en una imatge d'arxiu (Foto: EFE)
París

Ajornat el judici a Jacques Chirac per un presumpte delicte de corrupció mentre era alcalde de París

El Tribunal Correccional de París ha ajornat el judici a l'expresident francès Jacques Chirac per un presumpte delicte de corrupció. El tribunal ha acceptat la "qüestió prioritària de constitucionalitat" de l'advocat d'un altre dels nou acusats i que afirma que els delictes han prescrit. El Tribunal de Cassació haurà de decidir en un termini de tres mesos si eleva la petició al Consell Constitucional. L'ajornament s'ha decidit justament l'endemà que comencés el procés contra Jacques Chirac, el primer contra un expresident de la república. El procés es podria reprendre als voltats del 20 de juny

Actualitzat
Els magistrats esperaran no només que es resolgui la qüestió de constitucionalitat que concernia la instrucció que s'havia dut a terme al Tribunal de París, sinó també a un segon sumari que s'havia instruït a Nanterre i que tampoc no serà jutjat.

La primera instrucció es refereix a 21 llocs de treball ficticis de persones que van ser contractades i pagades per l'Ajuntament de París entre 1992 i 1995, però que suposadament no treballaven per al municipi. La segona, investigada pel Tribunal de Nanterre, té a vaure amb set llocs de treball de persones que, segons l'acusació, treballaven al partit de l'expresident francès i que també rebien salaris de les arques municipals del consistori parisenc.

L'ajornament del judici s'ha fet només l'endemà de començar. L'advocat de Jacques Chirac, Georges Kiejman, ha afirmat que el recurs és lògic, però ha insistit que el seu client tenia la voluntat d'explicar-se davant dels jutges. El lletrat ha assegurat que Chirac lamenta l'anunci de l'ajornament.

No se sap amb precisió quan podria reiniciar-se el judici. Als tres mesos de què disposa el Tribunal de Cassació per prendre una decisió, s'hi afegirien els tres mesos més que el Consell Constitucional tindria en cas que se li enviés la demanda.

Si es confirma aquesta última hipòtesi, el procediment es veuria complicat pel fet que Jacques Chirac, en tant que antic president de França, forma part del Consell Constitucional. A més, el president d'aquest òrgan, Jean-Louis Debré, és germà d'un altre dels imputats.
Anar al contingut