Barcelona

El comitè d'empresa reclama al govern que actuï per evitar el tancament de Derbi

El comitè d'empresa de Derbi ha reclamat a la Generalitat que no accepti l'ERO que la multinacional italiana Piaggio, propietària de la històrica firma catalana, té previst presentar i que s'apliqui el pacte a què van arribar amb la direcció de l'empresa el 2010. Aquest acord, de tres anys de durada, incloïa 48 acomiadaments pactats i prejubilacions, i cinc trasllats, que ja s'han fet efectius, i que, segons els treballadors, ha permès que l'empresa tanqués l'any amb beneficis.

Actualitzat
Trobada entre Generalitat, comitè d'empresa i direcció, tot i que sense representants de Piaggio, l'endemà de saber-se que la multinacional italitana, que fa una dècada va adquirir Derbi, ha decidit traslladar la producció a Itàlia i tancar la històrica fàbrica. La direcció de la fàbrica vallesana, amb el director general de Derbi, Pedro Quijada, i el de Recursos Humans, Miguel Charneco, ha hagut de fer el paper de transmetre una decisió que s'ha pres a Itàlia, en la qual ni tan sols han participat.

Per la seva banda, el president del comitè d'empresa de Derbi, Josep Ferràs, ha assegurat després de la trobada que han reclamat a la Generalitat que actuï per impedir el tancament de la planta. Al·leguen que no hi ha raons industrials perquè Piaggio s'endugui la producció a Itàlia. Ferràs ha recordat també que fa poc més d'un any la companyia es va comprometre a mantenir l'activitat i ja va ajustar la plantilla. Assegura que es van pactar 53 prejubilacions que ja s'han portat a terme i que han permès a la companya obtenir beneficis.

Els motius del trasllat, diu l'empresa, són una millor optimització dels recursos, ja que la planta catalana no va tenir pèrdues en l'últim exercici. Els sindicats feia setmanes que havien demanat la trobada amb la Conselleria, davant dels rumors sobre el futur de la planta, tot i que diuen que no s'esperaven una mesura com aquesta.

Aquest tancament se suma a l'anunciat fa poc per Yamaha, un altre fabricant de motos amb planta a Catalunya. En aquest cas, el tancament deixa 388 treballadors sense feina. Tot plegat deixa el sector dels ciclomotors en una situació difícil.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut