Desenes de persones aguanten una pancarta on es pot llegir "Sí a TV3"
A Gandia s'han aplegat un miler de persones però també hi ha hagut protestes a Elx, Pedreguer, Llíria i Vilafranca del Maestrat.
Gandia

Continua l'onada de protestes al llarg de la geografia valenciana contra el tancament de TV3

Més d'un miler de persones s'han concentrat aquest dissabte a la tarda a la plaça de l'Ajuntament de Gandia per protestar pel tancament de l'emissió de TV3 al País Valencià. A la capital de la Safor, dijous passat, l'Ajuntament ja va aprovar una moció de condemna on va destacar la feina de normalització i dignificació de la llengua que ha dut a terme Televisió de Catalunya des de l'any 1985. Precisament en aquesta localitat, Gandia TV, que emet íntegrament en català des de fa 25 anys, també ha rebut un avís administratiu de la Generalitat Valenciana en què s'insta a posar fi a les emissions perquè no li ha atorgat la llicència de TDT que la televisió pública comarcal havia sol·licitat.

Actualitzat
Gandia TV ha quedat finalment fora del concurs per obtenir una llicència de TDT. Es presentava en forma de consorci públic constituït pels ajuntaments de Gandia i Oliva. La Generalitat Valenciana argumenta la seva decisió pel fet que el consistori de Tavernes de la Valldigna, governat pel PP, hagi quedat fora del consorci en contra de l'inicialment previst.

A més de Gandia hi ha hagut mobilitzacions al llarg de tot el dia de sud a nord de la geografia valenciana. A Elx, Pedreguer, Llíria i a Vilafranca del Maestrat centenars de persones han sortit al carrer en contra de l'apagada de TV3 i per reclamar que les emissions de Televisió de Catalunya puguin tornar a veure's al País Valencià.
Anar al contingut