Boi Ruiz fent declaracions per diversos mitjans de comunicació.
El conseller ha visitat aquest dissabte Banyoles, on se celebra la segona marató de sang.
Banyoles

Boi Ruiz garanteix igual o millor qualitat sanitària malgrat les retallades

El conseller de Salut català, Boi Ruiz, ha volgut llançar un missatge tranquil·litzador després d'anunciar aquesta setmana una retallada del 10% del pressupost del departament i un pla de xoc per estalviar despeses en el sistema sanitari català, que afectarà, entre altres, les llistes d'espera, les inversions previstes i la farmàcia. Ruiz assegura que les retallades són merament criteris econòmics i que l'organització i els serveis del sistema sanitari català mantindran la qualitat. El conseller assegura que el pla de xoc significa que amb menys diners es facin les coses "igual o millor" que es feien fins ara.

Actualitzat
El titular de Salut ha posat al mal temps bona cara i s'ha mostrat confiat que el sistema sanitari català funcionarà bé a pesar del pla de xoc per reduir despeses anunciat aquesta setmana.

Salut comptarà amb menys diners, un 10% menys del pressupost de l'any passat, però això no implicarà, segons el departament, una retallada dels serveis que s'ofereixen. El que sí que variarà seran els temps d'espera per operar-se, especialment en intervencions no urgents. Ho notaran també els usuaris que requereixen algun tipus de proves diagnòstiques, que podrien haver de desplaçar-se per fer-les, així com les inversions en obres i serveis previstes, que posaran el fre. També s'ha dictaminat una contenció de la despesa farmacèutica.

Per Ruiz, el missatge negatiu és que tenim menys diners però el positiu és que amb menys diners podem fer les coses igual o millor de com es feien fins ara. El conseller de Salut ha explicat, a més, que hi ha hagut una resposta positiva per part de tots els actors, amb excepció d'algunes declaracions, ha dit, i per això confia que el sistema sanitari "funcionarà bé'".

El conseller de Salut ha fet aquestes declaracions a Banyoles, on aquest cap de setmana se celebra la segona Marató de Donació de Sang, que preveu recollir fins a 500 bosses.
Anar al contingut