Abraçada entre Montilla i Hereu durant el consell nacional (Foto: EFE)
La cita dels socialistes ha servit per aprovar els caps de llista per a les municipals del 22 de maig. (Foto: EFE)
Barcelona

Montilla adverteix Mas que no compti amb el PSC per desmantellar l'estat del benestar

El primer secretari del PSC, José Montilla, acusa el govern d'Artur Mas d'utilitzar la crisi per desmantellar l'estat del benestar. Critica l'actitud de "pessimisme i victimisme" que ha adoptat l'executiu, i ha advertit que els socialistes no seran al seu costat si retalla en educació, sanitat i polítiques socials. En canvi, ha dit a Mas que el PP estarà "encantat" d'ajudar-lo a sortir de la crisi per la dreta. Montilla ha comparegut al consell nacional del PSC, que aquest dissabte ha proclamat 462 caps de llista per a les eleccions municipals del maig. Entre ells, l'alcaldable per Barcelona, Jordi Hereu, a qui ha ofert tot el seu suport per evitar deixar la ciutat en mans de la dreta.

Actualitzat
Els socialistes catalans estan disposats a col·laborar amb el govern de la Generalitat per sortir de la crisi, però no a qualsevol preu. Aquest és el missatge que ha enviat el número 1 del PSC, l'expresident José Montilla, al seu successor al capdavant del govern català. En una breu intervenció davant el consell nacional del PSC, Montilla ha recuperat el to dur d'oposició contra les retallades en política social del govern d'Artur Mas.

Ha garantit que els socialistes "estaran a l'altura" i se situaran al costat de l'executiu si els necessita per aplicar mesures d'austeritat i reformes, sempre que aquests posin fi a la seva "obsessió de mirar al passat", en referència a l'etapa de govern del tripartit, per justificar les seves retallades en l'estat del benestar.

"Si el govern de CiU vol que l'ajudem, no pot pretendre que la sortida sigui per la dreta, ja que per aquí segur que trobaran el suport del PP, que com sempre estarà encantat d'ajudar-los", ha dit Montilla. L'expresident denuncia que les constants retallades han contribuït a crear una sensació de "derrotisme, victimisme i pessimisme", i considera que s'han exagerat les xifres per tenir una "coartada" que justifiqui la reducció pressupostària i una "excusa" per retallar drets sanitaris, empitjorar l'educació pública i eliminar drets socials.

Montilla també ha insistit a demanar a Mas que no executi ara la seva promesa electoral d'eliminar l'impost de successions, que el tripartit ja va modificar perquè només el paguessin les rendes més altes, ja que considera que aquest no n'és el millor moment a causa de les restriccions pressupostàries.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut