janquim

Joves catalans creen un joc per a l'iPhone amb dibuixos fets a mà

El Sr. Mistu és un fanàtic de les pizzes d'anxoves. Però s'ha quedat sense olives i surt a buscar-ne. Però hi ha un detall que cal anotar: és cec. Per això reclama l'ajuda d'algú. D'aquesta manera comença un joc que acaba d'aparèixer i que de moment es troba només en versió d'aplicació per a l'iPhone.

Actualitzat
És una creació de Marc Sallent, un programador de trenta-dos anys nascut a Mollet que ja ha desenvolupat altres jocs com "Prelock" i "We-Sliders" però que ara, amb el "Sr. Mistu", fa un pas notable perquè tots els elements del joc provenen de dibuixos fets a mà.

Per això, Sellent ha comptat amb la il·lustradora Cinta Vidal, de Cardedeu, que durant força temps ha hagut de traçar a mà tant els paisatges urbans com les figures que hi apareixen, a més del seu protagonista, un home adult amb calvície que fa de la recerca d'olives un viatge èpic. La música és de The Black Atlantic.

El joc ha rebut crítiques molt positives, sobretot pel seu aspecte, i d'altres que es fixen en aspectes menys reeixits de la seva jugabilitat però Sallent explica a aquest mitjà que ha intentat escapar-se de les modalitats clàssiques i de l'obligació de "matar" alguna criatura més o menys monstruosa per centrar-se en la mateixa mecànica del joc com un dels elements d'interès, de manera que "descobrir com es juga formi part del joc".

La seva feina el du a concentrar-se en instal·lacions interactives per a agències de publicitat, però la comparteix amb l'afició als jocs que vol anar convertint en una de les seves fonts d'ingressos. Ara mateix encara no en pot viure, però confia que el seu projecte tingui continuïtat. De moment, el "Sr. Mistu" es pot adquirir per menys d'un euro i segons els seus càlculs ja se l'han descarregat un miler de persones en prop d'una setmana.


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut