Estat en què va quedar el Pèndol després de l'accident
Estat en què va quedar el Pèndol després de l'accident
Barcelona

El Tibidabo converteix en zona verda l'espai on hi havia El Pèndol, l'accident del qual fa caure un 35% l'assistència

El parc d'atraccions del Tibidabo inicia aquest dissabte nova temporada amb la fita de recuperar la confiança dels usuaris i netejar la seva imatge. El parc va perdre 2,2 milions d'euros l'any passat per la reducció d'un 35% dels visitants. Una davallada que s'atribueix a l'accident que al juliol va costar la vida a una adolescent en ensorrar-se l'atracció d'El Pèndol. L'espai on hi havia aquesta atracció s'ha reconvertit en una zona verda després d'aparcar el projecte d'ubicar-hi una zona de jocs infantils i familiars. El Col·legi d'Enginyers Industrials avala la seguretat de les atraccions després de revisar-les, diuen, cargol a cargol.

Actualitzat
El parc d'atraccions del Tibidabo tanca el seu any negre amb pèrdues econòmiques i de visitants. La crisi ha afectat tot el sector, però aquest emblemàtic espai de Barcelona s'ha vist especialment danyat a conseqüència de l'accident en una de les seves atraccions, en el qual va acabar morint una noia de quinze anys.

Aquest episodi va provocar, com ja esperava la direcció del parc i l'Ajuntament de Barcelona, una notable davallada en el nombre de visitants. El parc va rebre durant l'any passat 402.009 visitants i va tenir uns ingressos de 12,9 milions. Aquestes xifres suposen una baixada del 34,9% en la venda d'entrades al parc, respecte de les 617.903 del 2009. A més, l'exercici econòmic de l'any passat es va tancar amb unes pèrdues de 2,2 milions d'euros.

Per fer-ho, el parc intenta recuperar la confiança i la bona imatge del Tibidabo. Per això, el Col·legi d'Enginyers -que encara prepara un informe sobre les possibles causes de l'accident- ha passat a formar part de la rutina habitual de control de la seguretat de les atraccions.

L'informe extern que va encarregar l'Ajuntament sobre per què va caure l'atracció ja té les primeres conclusions, però no les poden confirmar fins que els deixin veure els cargols d'ancoratge. El que sí que ja s'ha acabat és l'informe judicial, i hi haurà imputacions.


Anar al contingut