Imatge de la planta de Yamaha a Palau-solità i Plegamans
Imatge d'arxiu de la planta de Yamaha a Palau-solità i Plegamans
Palau-solità i Plegamans

Yamaha presenta un ERO per acomiadar 388 treballadors de la planta de Palau-solità i Plegamans

Yamaha ha presentat un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afectarà 388 treballadors de la fàbrica que la companyia japonesa té a Palau-solità i Plegamans. Aquesta decisió arriba un mes després que la multinacional va anunciar la seva determinació de traslladar la producció a la localitat francesa de Saint-Quentin, l'única planta que quedarà a Europa després del tancament de la fàbrica catalana.

Actualitzat
L'expedient presentat per Yamaha planteja fer 100 recol·locacions a la fàbrica francesa i indemnitzar amb 45 dies per any treballat amb un màxim de 42 mensualitats pels treballadors acomiadats. El pla social també preveu prejubilacions per als treballadors a partir de 58 anys, que podran conservar el 80% del salari net fins a l'edat de jubilació i de la base reguladora de jubilació. Els treballadors de més de 59 anys rebran el 90% del sou i de la base reguladora de jubilació.

Yamaha justifica el tancament de la fàbrica catalana i el trasllat de la producció a França pel descens de les vendes de la companyia a Europa -del 47% en tres anys- i també per la caiguda de la producció al continent -del 55% en dos anys.

La planta de Saint-Quentin, segons ha explicat la multinacional japonesa- produeix tubs d'escapament i motors forabord, línies de producció que no hi ha a Palau-solità i Plegamans. A més, la fàbrica francesa ofereix una major capacitat de producció, cosa que la col·loca en una posició més competitiva en cas que recuperi les vendes i la producció.

Els treballadors catalans afectats són els relacionats amb els processos industrials i vinculats a la producció. Yamaha mantindrà la seva presència i activitat comercial a Espanya. Les seves oficines centrals al país seguiran a Palau-solità i Plegamans.
Anar al contingut