Barcelona

Laporta es distancia de Solidaritat mentre escolta ofertes de Portabella

L'esquerda a Solidaritat per la Independència (SI) s'eixampla. Joan Laporta ha plantat aquest dijous els seus companys de coalició en una reunió que s'havia convocat per mirar de reconduir les últimes desavinences internes. La discrepància principal és que Laporta creu que SI s'ha de sumar a la candidatura unitària que ERC i Reagrupament presentaran a les eleccions municipals de Barcelona, mentre que els altres partits que integren SI no ho veuen clar. La situació s'ha complicat més. I és que el candidat d'ERC-Reagrupament a l'alcaldia de Barcelona, Jordi Portabella, ha reconegut contactes en solitari amb el president de Democràcia Catalana, Joan Laporta, i també que li ha garantit que en cas que s'incorporés a la seva candidatura li garantiria un lloc per sortir elegit regidor.

Actualitzat
L'esquerda a Solidaritat Catalana per la Independència (SI) s'eixampla. Joan Laporta no ha assistit a una reunió amb el seus companys de coalició prevista per aquest dijous i sembla cada cop més a prop d'unir-se a la candidatura amb què ERC i Reagrupament concorreran a les eleccions municipals a Barcelona.

El candidat d'ERC i Rcat a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, celebra que Joan Laporta es vulgui unir a la seva candidatura. Portabella ha reconegut que ha tingut contactes en solitari amb Laporta sense comptar amb la resta de SI i li ha assegurat que si s'uneix a la candidatura tindrà una bona posició a la llista. "És de sentit comú que si el senyor Laporta s'uneix a la llista amb nosaltres no aniria de cinc", ha dit Portabella, que això no obstant ha afegit que no se n'ha parlat directament.

L'oferta de Portabella garanteix de forma implícita el segon o tercer lloc de la candidatura per a Laporta, ja que el número quatre és per a Rcat i Portabella ocupa el cap de cartell.

Tot plegat, després que l'acord que es va fer oficial dimecres al Parlament deixi fora, de moment, Democràcia Catalana de la candidatura a l'Ajuntament de Barcelona pel 22 de maig. Representants de Solidaritat per la Independència, Verds-Alternativa Verda, Partit Republicà Català, PSAN i Catalunya Nació Independència han anunciat la voluntat de presentar-se "de nou junts a les eleccions municipals de Barcelona amb el suport de Catalunya Acció".

Mentrestant, els responsables de Solidaritat mantenen la seva confiança que Democràcia Catalana s'incorpori a aquesta coalició. El secretari general de SI, Uriel Bertran, ha recordat a Laporta que no tanquen la porta a pactar amb Esquerra, sempre que el cap de llista sigui "independent i de consens". Laporta ja va dir aquest dimarts que no donaria suport a SI si es presentava en solitari als comicis del 22 de maig. Bertran ha volgut aclarir que l'acord no és cap "amenaça" a Laporta, amb qui ha dit que intentaran "arribar a un acord".

Laporta demana "generositat i humilitat"

En un comunicat difós al web de Democràcia Catalana, Laporta ha insistit en la necessitat que les forces independentistes s'uneixin en una gran coalició i es presentin juntes a les eleccions municipals a l'Ajuntament de Barcelona. "Alguns dels partits que formen part de Solidaritat Catalana per la Independència volen anar en solitari a les municipals a Barcelona, postura que respecto, però que no comparteixo", escriu Laporta, que demana "fer política de país i no caure en polítiques endogàmiques de partit".

El cap de llista de SI en les últimes eleccions al Parlament reclama "un acte de generositat i d'humilitat a favor d'aquesta gran coalició de partits independentistes" i "deixar enrere possibles qüestions personals", ja que pensa que una coalició a favor de la independència podria arribar a tenir "la clau de govern" del consistori que sortirà de les properes eleccions.


NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut