Holanda

Holanda augmentarà a 130 km/h el límit de velocitat a les autopistes

Holanda assaja des d'aquest 1 de març un augment del límit màxim de velocitat fins als 130 km/h en alguns trams d'autopista, amb l'objectiu d'estendre'l a altres vies durant els propers mesos. La primera fase d'aquestes proves es fa a l'autopista A-7, entre Wognum i Zuric, al nord del país. El pla del govern és aplicar la nova velocitat màxima en un terç de les autopistes holandeses -fins ara limitades a 120 km/h- al llarg de l'actual legislatura. La mesura es posa en marxa pocs dies després que el govern espanyol va decidir limitar amb caràcter temporal la velocitat màxima en totes les autopistes a 110 km/h, dins d'un paquet de mesures d'estalvi energètic.

Actualitzat
El govern holandès espera que la mesura no suposi un augment dels accidents i, en canvi, els redueixi. A més, ha advertit que es perseguirà amb més severitat els conductors que superin el nou límit.

Durant els propers mesos, Holanda també té previst revisar a l'alça les velocitats màximes en altres vies i passar alguns límits de 80 a 100 i altres de 100 a 120.

La mesura de les autoritats holandeses es posa en marxa només uns dies després que el govern espanyol va decidir limitar amb caràcter temporal la velocitat màxima en totes les autopistes a 110 km/h, dins d'un paquet de mesures d'estalvi energètic per mitigar els efectes de l'escalada del preu del petroli pel conflicte de Líbia. Amb aquesta limitació de velocitat, el govern calcula que s'estalviarà un 15% en el consum de gasolina i un 11% en el de gasoil. El nou límit entrarà en vigor a Espanya a partir del 7 de març.
Anar al contingut