Barcelona

El TSJC atura temporalment el pla de parcs eòlics de la Generalitat

Una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) deixa en suspens les anomenades "zones de desenvolupament prioritari per a la construcció de parcs eòlics" que havia definit el govern català el juny de l'any passat. La sentència dóna la raó a dues entitats ecologistes de l'Alt Empordà que van denunciar que en la catalogació d'aquestes zones hi faltava l'informe ambiental. Amb aquesta sentència, queda paralitzada la concessió a les empreses que havien de construir els parcs eòlics a tot el país.

Actualitzat
El mapa eòlic català és un pla d'ordenació integrat per set àrees anomenades zones de desenvolupament prioritari. Gas Natural, aliada amb Alstom Wind, va aconseguir més de la meitat de les adjudicacions. Fersa, Aventalia, Comsa Emte, Gamesa i FCC Energia també van obtenir permisos per instal·lar molins, que ara hauran d'aturar.

El Departament d'Empresa i Ocupació ha encarregat un informe als serveis jurídics per conèixer quin marge de maniobra té davant la decisió del TSJC i que paralitza la construcció de parcs eòlics. El govern català va donar llum verda el mes de juny passat a aquest mapa, que afectava 37 municipis i 10 comarques, i que es marcava com a objectiu assolir els 3.500 megawatts de potència el 2015.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut