Madrid

El govern espanyol proposa reduir un 50% la factura de la llum a les carreteres de l'Estat

Les revoltes que es viuen en diversos països àrabs que són productors de gas i petroli ha incrementat la factura energètica. Per mirar de reduir-la, el govern espanyol està preparant un paquet de mesures, entre les quals hi hauria estalviar el 50% de la factura de la il·luminació a les carreteres, segons ha anunciat el ministre de Foment, José Blanco.

Actualitzat
La reducció del límit de velocitat a 110 quilòmetres per hora formaria part d'aquestes iniciatives per reduir la despesa energètica. José Blanco ha remarcat que aquestes mesures són "excepcionals", ja que "excepcional és la situació que s'està produint en els principals països que subministren petroli a Espanya". "Aquesta mesura és transitòria i tractarem que duri el mínim temps possible".  

El ministre de Foment ha explicat que el govern treballa amb altres "mesures d'eficiència energètica". Entre aquestes hi hauria aplicar plans d'estalvi referents a la il·luminació a "totes les carreteres de la xarxa de l'Estat". I és que la dependència energètica espanyola és "molt forta" i cal aplicar mesures de manera "gradual", ha afegit.

José Blanco ha destacat la importància de "conscienciar" la població i que "és necessari estalviar perquè a Espanya no augmenti la factura en petroli, fet que podria dificultar la recuperació" econòmica del país.

Mesures "improvisades i precipitades"


Així ha qualificat el conseller d'Interior, Felip Puig, l'anunci del ministre de Foment de reduir un 50% el consum energètic en la senyalització a les carreteres de titularitat estatal.

Puig ha descrit de "tendència a l'agitació i la precipitació" l'actitud de l'executiu central i ha demanat una revisió seriosa de la política energètica a Espanya perquè és el país del sud d'Europa amb més dependència energètica a l'exterior.

En aquest context, el conseller d'Interior ha titllat de "frivolitat" la petició de demanar el tancament de les centrals nuclears.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut