Barcelona

De Barcelona a Saragossa a 110 km/h: un 15% menys de combustible i 10 minuts més

Les grans xifres del que suposarà reduir el límit de velocitat a les autopistes i autovies a 110 km/h ja es coneixen però també cal fer un cop d'ull a les petites, al que suposa per cada trajecte i per a cada conductor. TV3 n'ha volgut fer una prova i ha escollit el trajecte de Barcelona a Saragossa per autopista per comprovar les diferències entre la circulació a 120 km/h i anar a 10 km/h menys.

Actualitzat
La prova ha permès concloure que en aquest trajecte de 300 km, de Barcelona a Saragossa per autopista, la reducció del límit de velocitat a 110 km/h es notaria força en l'estalvi de combustible i no tant en la durada del viatge. L'estalvi en cru és del 15%, ja que a l'anada, a 120 km/h, es gasten 16,5 litres de cru mentre que a la tornada, a 110 km/h, el dipòsit baixa en més de 2 litres, als 14. Pel que fa a la durada, la diferència és de 10 minuts: s'empren 2 hores i 35 minuts a l'anada i 2 hores i 45 minuts a la tornada.

Aquestes dades són aproximades, ja que les xifres varien en funció de factors com ara l'orografia del terreny, les condicions meteorològiques i, sobretot, el model del vehicle. A partir del 7 de març, cadascú podrà fer els seus càlculs ja que serà aquest dia quan s'implanti la reducció de velocitat aprovada aquest divendres pel govern espanyol.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut