Els components de Sopa de Cabra, al final de l'últim concert, la tardor de 2001 a la Sala Razzmatazz
Els components de Sopa de Cabra, al final de l'últim concert, la tardor de 2001 a la Sala Razzmatazz
Girona

Els Sopa de Cabra podrien tornar als escenaris

Amb la cançó "Podré tornar enrere", Sopa de Cabra posava el punt final al seu darrer concert el 8 de novembre de 2001 a la Sala Razzmatazz. Deu anys després, el grup gironí podria tornar als escenaris, coincidint amb el 25 aniversari de la seva creació. Els components de Sopa de Cabra han convocat una roda de premsa per la setmana que ve, en què podrien oficialitzar el retorn. Durant les últimes setmanes, una campanya a través de la xarxa reclama que tornin a pujar als escenaris.

Actualitzat
Potser és perquè els vells rockers no moren mai. O bé perquè, com en Ciset, el protagonista de "L'Empordà", "com més vells, més tocats de l'ala. Quan tots sobrepassen els 40 anys i ja s'acosten a la cinquantena, Gerard Quintana, Josep Thió, Francesc "Cuco" Lisicic i Josep Bosch podrien tornar als dies de carretera i ressuscitar Sopa de Cabra.

Quan fa 25 anys que van començar a tocar junts i 10 del seu últim concert, tot apunta que un dels grups de rock en català més importants de la història i protagonista del mític concert del Palau Sant Jordi l'any 1991 podria tornar als escenaris.

En l'última dècada han canviat moltes coses: el guitarrista Joan "Ninyín" Cardona va morir el gener de 2002, Quintana i Thió han iniciat -amb èxit desigual- les seves carreres en solitari, mentre que Lisicic i Bosch van formar el grup Kabul Babà. Els músics només s'han reunit en una actuació al programa de TV3 "El club" per cantar "Seguirem somniant", una cançó d'homenatge a "Ninyín".

Dilluns, en un escrit al seu web, Gerard Quintana alimentava encara més la intriga: "heu vist els cartells amb la cabra dins del plat i el crit de 'Bona nit, malparits' sota un fons taronja? Aquesta setmana he quedat amb els excompanys de Sopa, a veure si resolem el misteri…" Dimecres vinent, en una roda de premsa a la Facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna, els components del grup aclariran com ho han resolt.

Campanya pel retorn

Durant les últimes setmanes s'han disparat els rumors sobre un possible retorn de la banda. A diverses ciutats catalanes han aparegut cartells amb el lema "Bona nit, malparits!", crit de guerra del conjunt gironí (i títol del disc que recull l'enregistrament del seu últim concert).

Paral·lelament, a la xarxa també hi ha una pàgina web amb aquest nom. La pàgina està inactiva i només s'hi troba un enllaç al grup de Facebook "Volem tornar a veure els Sopa de Cabra en directe!", que té més de 6.500 seguidors.


Anar al contingut