Barcelona

El gerent de GISA i un constructor queden en llibertat provisional acusats de suborn i d'alteració de preus

La titular del jutjat d'instrucció número 5 de Barcelona ha decretat llibertat provisional amb càrrecs per a Jordi Vergé, gerent d'obres de GISA, l'empresa constructora de la Generalitat, i per al constructor de Girona Joan Mosso, detinguts ahir per presumptes irregularitats en l'adjudicació d'obra pública. A tots dos se'ls imputa un delicte de suborn i d'alteració de preus de concursos i subhastes públiques. El fiscal de delictes econòmics havia demanat per als dos detinguts presó provisional sense fiança.

Actualitzat
El gerent d'obres de carreteres de Girona, Jordi Vergé, i un constructor de l'empresa Rubau Tarrés, Joan Mosso Ll., han comparegut aquest matí davant la jutge després de ser detinguts per la Guàrdia Civil i negar-se a declarar.

L'operació se centra a determinar si hi ha hagut acords per alterar els preus de la subhasta pública, segons ha corroborat la fiscal superior de Catalunya, Teresa Compte.

Per la seva banda, els advocats de GISA han lliurat tota la documentació requerida per la jutge. Es tracta de documents en format digital sobre les adjudicacions de l'empresa a Girona entre el 2007 i el 2009 que no van ser confiscats en l'escorcoll a la seu de GISA a Barcelona i que aquest divendres s'han complementat a petició de la jutge.

L'operació feta entre dimecres i dijous s'ha saldat amb tres detinguts, segons han confirmat fonts judicials, encara que una de les detencions va quedar sense efecte a l'espera de citació judicial.

Sospites d'un empresari

La investigació es va obrir a partir de les adjudicacions d'ampliació del port de Barcelona a unes constructores gironines i el fil ha portat a les irregularitats en la concessió d'obres de carreteres.

Des de la Generalitat estan sorpresos perquè desconeixien la tasca empresa des de la Fiscalia de Delictes Econòmics. Tot i això, el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha expressat la disposició del seu departament a col·laborar amb l'administració de justícia amb celeritat i transparència. El secret de sumari i la presumpció d'innocència guiaran l'actuació del departament en aquest tema.

Jordi Vergé fa 20 anys que treballa a la Generalitat en l'àmbit de les obres de carreteres, tot i que va ser amb el govern tripartit amb qui va assumir el càrrec de gerent d'obres de GISA.

Reaccions polítiques

El govern de CiU ha fet notar que els fets investigats van passar quan manava el tripartit, mentre que els socialistes diuen que Jordi Vergé era un funcionari i no un càrrec polític. La resta de partits exigeixen que la investigació sigui ràpida i s'aclareixi tot.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut