Londres

El jutge britànic aprova extradir Julian Assange a Suècia

La justícia britànica ha resolt que el fundador de la web de filtracions Wikileaks, Julian Assange, ha de ser extradit a Suècia per les denúncies de delictes sexuals fetes contra ell en aquell país. La seva defensa, que té una setmana per apel·lar la decisió, ja ha confirmat que recorrerà contra la sentència, segons han informat els mitjans britànics. Prèviament, la defensa ja havia argumentat que si s'extradia Assange a Suècia no tindria garantit el dret a un judici just, i s'arriscava a ser enviat als Estats Units, on podria ser jutjat i condemnat a la pena de mort per les filtracions de documents governamentals.

Actualitzat
El tribunal del sud de Londres ha aprovat l'extradició a Suècia del fundador de Wikileaks, Julian Assange, per quatre suposats delictes d'agressió sexual en uns fets que es remunten al mes d'agost de l'any passat.

Després d'escoltar la decisió del titular del jutjat, Howard Riddle, la defensa d'Assange ja ha confirmat que recorrerà contra la sentència. La defensa té una setmana per apel·lar la decisió, i en primer terme ho podria fer davant la High Court de Londres.

En l'última vista d'aquest procés judicial, que es va celebrar fa dues setmanes, la defensa d'Assange va argumentar que una extradició suposarà que el fundador de Wikileaks sigui sotmès a un judici sense testimonis, com ho estableix la llei sueca per als delictes sexuals.

També van afirmar que si és lliurat a Suècia, podria ser processat per un delicte d'alta traïció, en relació amb la difusió de desenes de milers de documents oficials nord-americans, i executat.

Wikileaks, el portal d'internet, ha revelat milers d'informacions confidencials considerades sensibles pels EUA. Assange va ser detingut a Londres al desembre, després que es va rebre l'ordre d'extradició de la Fiscalia sueca.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut