Washington

Obama anuncia mesures contra Líbia per un "bany de sang inacceptable"

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha afirmat que el "bany de sang" i el "patiment" a Líbia són "inacceptables" i han d'acabar immediatament. Obama ha anunciat que ha donat instruccions als seus assessors perquè analitzin totes les opcions per fer front a la situació del país nord-africà. Les mesures podrian aplicar-se de manera unilaterals o en coordinació amb altres socis internacionals. Aquesta és la primera vegada que el president nord-americà condemna la violència de Gaddafi.

Actualitzat
Barack Obama ha explicat que la secretària d'Estat, Hillary Clinton, es desplaçarà a Ginebra dilluns que ve per participar en les converses diplomàtiques sobre la situació a Líbia. A més, un altre enviat visitarà els aliats dels Estats Units a Europa per mantenir consultes sobre la crisi i estudiar "tota la gamma d'opcions".

En una situació "tan volàtil com aquesta" és imprescindible que "els països de tot el món s'expressin amb una sola veu", ha assegurat el president nord-americà. I és que els atacs del govern libi contra la seva població "violen no només les lleis, sinó el sentit més comú de la decència".

En la seva declaració, Barack Obama ha expressat el suport del seu govern als drets humans i a la llibertat d'expressió, que considera que "són innegociables" i "s'han de respectar en tots els països".

El president dels Estats Units ha assegurat que el govern de Gaddafi haurà de retre comptes pel seu fracàs a l'hora de complir els estàndards internacionals. "No es tracta simplement d'una preocupació nostra. El món sencer n'està pendent."

La Federació Internacional de Drets Humans (FIDH) ha elevat el nombre de morts a Líbia fins als 640, més del doble dels reconeguts oficialment. El representant libi a la Cort Penal Internacional, Saied al-Shanuka, situa la xifra en més de 10.000 morts.
Anar al contingut