Barcelona

Hereu diu que la seva victòria a les primàries confirma que té el suport de les bases, tot i la postura de la direcció del PSC

L'endemà que Jordi Hereu fos escollit com a cap de cartell del PSC a l'alcaldia de Barcelona en les pròximes eleccions del 22 de maig, en superar per més de 20 punts la candidatura de Montserrat Tura, l'actual alcalde ha afirmat en una entrevista al "Catalunya matí" que la seva victòria a les primàries confirma que té el suport de les bases, tot i la postura de la direcció del PSC. Hereu, que es veu amb possibilitats de guanyar les eleccions municipals, també ha parlat de la possibilitat que Montserrat Tura pugui ser la seva número 2. Segons ha manifestat, ara per ara no ho pot assegurar, però "sempre he expressat la disponibilitat de comptar amb ella". Hereu es va imposar aquest dissabte per 815 vots a Tura i va guanyar a tots els districtes excepte Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi.

Actualitzat
Després d'assegurar que ha passat una nit tranquil·la i que ha dormit "molt bé", l'endemà de guanyar les primàries que l'han afrontat a Montserrat Tura, Jordi Hereu ha afirmat que es veu amb possibilitats de guanyar les eleccions municipals. En una entrevista al "Catalunya matí", l'alcalde de Barcelona ha explicat que la seva victòria confirma que, tot i que la direcció del partit no hi va creure, les bases li donen suport. Per Hereu, la direcció del PSC va expressar en el seu moment un punt de vista que, ha dit, respecta, tot i que no hi va estar d'acord. Tot i que el va sorprendre les primàries, aquest procés, ha manifestat, "ha estat ben portat, es tracta d'un procediment d'ampliació en un moviment polític com el nostre, que s'ha fet amb respecte". I ha afegit: "Hi ha bases per poder sumar totes les energies i esforços i ha confirmat que jo sóc alcalde perquè en el seu moment vaig tenir el suport, no només dels militants sinó dels ciutadans". Per això ara està disposat a encarar "el gran repte, a partir del suport obtingut, de les eleccions del 22 de maig amb força, molt treball, inevitable i necessari, però també amb possibilitat de guanyar Barcelona".

L'actual alcalde de Barcelona ha apel·lat altre cop a la unitat de tots els socialistes per tirar endavant el projecte del PSC a Barcelona. A més, ha reiterat que només a partir de la unitat es podrà parlar amb molta gent de la ciutat perquè els doni suport.

Pel que fa a la possibilitat que Montserrat Tura pugui ser la seva número 2 de la seva llista per les eleccions del 22 de maig, Hereu ha reconegut que no pot encara dir-ho perquè "en part també dependrà d'ella". En qualsevol cas, ha volgut deixar clar que "jo sempre he expressat la disponibilitat de comptar amb ella en la nostra candidatura pels seus punts de vista, la seva gent, el que ha representat i representa, suma".

Iceta creu que la victòria d'Hereu dóna solidesa al seu lideratge


Per la seva banda, el número 2 del PSC, Miquel Iceta, creu que la victòria d'Hereu dóna solidesa al seu lideratge i que els vots obtinguts en les primàries demostren que han apostat per l'alcalde de Barcelona per encapçalar la llista i així serà. En una entrevista a "Catalunya informació", Iceta també ha subratllat la necessitat que s'hi inclogui el potencial de Montserrat Tura, que en aquestes primàries "ha demostrat de manera claríssima el seu lideratge".

Més de 4.000 militants i simpatitzants, un terç dels 12.000 que estaven cridats a les urnes, hi han dit la seva en un procés de primàries en què un total de 2.484 persones han donat el seu suport a Hereu, 1.337 militants i 1.147 simpatitzants. Montserrat Tura ha obtingut 1.669 vots, 805 de militants i 864 de simpatitzants. Hereu ha guanyat als districtes de Sant Martí, Sant Andreu, Nou Barris, Ciutat Vella i Sants-Montjuïc, mentre que Tura només ha guanyat a  Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi, precisament on l'alcalde va començar a militar i es va forjar com a polític.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut