Artur Mas ha visitat aquest dissabte el Circuit de Montmeló.
El president Mas es posarà en contacte amb Camps per l'apagada de TV3 al País Valencià.
Montmeló

El president Mas veu "ridícul i absurd" que no arribi el senyal de TV3 al País Valencià

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha qualificat de "ridícul i absurd" el tancament de repetidors que permetien veure TV3 al País Valencià. Mas ha afegit que es posarà en contacte amb el seu homòleg valencià, Francisco Camps, per demanar-li que reconsideri la reciprocitat, és a dir, que torni a valorar un acord que permeti veure TV3 al País Valencià i Canal 9 a Catalunya. El president, però, no s'ha mostrat optimista i creu que l'entesa no serà fàcil perquè, considera que el govern de Camps "no ha estat gaire sensible" fins ara en aquesta qüestió.

Actualitzat
Les veus crítiques a l'apagada de TV3 al País Valencià són cada vegada més. Aquest dissabte s'ha afegit al rebuig del tancament de repetidors d'Acció Cultural el president de la Generalitat, Artur Mas, que ha valorat com a "ridícul i absurd" que el senyal de Televisió de Catalunya no arribi al País Valencià. "En els temps moderns que corren no té cap sentit que en dos territoris veïns i de parla comuna, perquè l'idioma és el mateix, tinguem aquesta apagada televisiva", ha dit Mas.

El president de la Generalitat ha dit que es posarà en contacte amb el seu homòleg valencià, Francisco Camps, per negociar una solució. Mas ha dit que demanarà a l'executiu valencià un règim de reciprocitat tot i que no s'ha mostrat gaire confiat a arribar a una entesa: "El govern valencià no ha estat gaire sensible" en aquest assumpte. Mas ho ha dit des del Circuit de Catalunya, a Montmeló, on ha estat aquest dissabte.

En la mateixa línia que Artur Mas s'hi ha expressat aquest dissabte el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, qui ha valorat com a "incomprensible i excloent" que TV3 no es pugui veure a la TDT des del País Valencià. Mascarell veu les polítiques de Camps en aquesta qüestió com a "incomprensible des del punt de vista del sentit cultural o del sentit comú de les persones". Hores abans, Òmnium Cultural també ha rebutjat el tancament dels repetidors d'Acció Cultural al País Valencià.
Anar al contingut