El conseller d'Interior, Felip Puig, en una imatge d'arxiu
El conseller Puig ha afirmat que "ens trobem al final d'un cicle".
Barcelona

Puig defensa els 130 km/h com una mesura de "sentit comú" i diu que els crítics tenen "una visió tancada"

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha defensat aquest dissabte la proposta d'ampliar el límit de velocitat a 130 km/h en alguns trams d'autopista, una mesura que creu que és de "sentit comú", i ha acusat de tenir "una visió tancada" aquells que l'han criticada. El conseller també ha concretat on es faran les retallades pressupostàries del departament: s'endarrerirà la construcció de les noves comissaries de Mossos i de parcs de Bombers. Puig, que ha fet aquestes declaracions en la jornada de portes obertes de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, ha demanat "adaptació" als cossos de seguretat i ha assegurat que els sous estan garantits.

Actualitzat
Felip Puig ha respost a les crítiques sorgides per la proposta del govern d'augmentar el límit de velocitat a 130 km/h en alguns trams d'autopista. Considera que els recels per part de polítics com el cap de la Direcció General de Tràfic (DGT) indiquen una "visió tancada" i ha afegit que fins ara s'havien imposat mesures "carregades de fonamentalisme i un cert dogmatisme".

Tot i això, Puig remarca que la mesura no és ni de bon tros una "prioritat" pel govern, tot i que afirma que és un element de "debat polític". Puig qüestiona la idoneïtat que discursos com el del director de la DGT, Pere Navarro "siguin els que marquin el nostre entorn vital".

Felip Puig ha posat França i Alemanya com a exemples de països "avançats", on considera que s'estan aplicant limitacions de velocitat "més raonables". Tot i així, nega que a Catalunya s'arribi a aplicar la "velocitat" lliure, tal com fa el país germànic.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut