Girona

"Gerunda" acaba el primer dels túnels de l'alta velocitat que han de travessar Girona

La tuneladora Gerunda ha acabat el primer dels dos túnels que han de travessar la ciutat de Girona. La gran màquina ja hauria arribat a la zona on es construeix la nova estació intermodal. Ara, s'haurà de ressituar al punt d'arrencada del segon túnel, que es començarà a perforar la primera quinzena d'abril. Farà gairebé dos quilòmetres i és el més complex, perquè haurà de travessar el Ter i superar el canvi de terreny de grava a roques.

Actualitzat
El calendari de l'arribada de l'alta velocitat a Girona continua sent el 2012. Les obres avancen a bon ritme. El primer dels dos túnels que ha de passat per la ciutat ja està acabat. Fa poc més d'un quilòmetre i, perquè estigui del tot enllestit només falta muntar-hi la via.

El túnel acaba a la nova estació intermodal de Girona, que encara està en obres. Les instal·lacions faran gairebé 29.000 metres quadrats i tindran quatre plantes soterrades: una per a autobusos, dues per aparcar-hi els cotxes i la inferior, on hi haurà les quatre andanes dels trens.

El pas següent de les obres serà traslladar la tuneladora Gerunda fins al punt d'inici del segon túnel, que anirà des de l'estació fins a l'entrada nord de la ciutat. L'Adif ha assegurat que aquestes tasques ja hauria començat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut