Barcelona

Denuncien que alguns CAP practiquen avortaments sense estar-hi autoritzats

Les clíniques acreditades per practicar avortaments denuncien que alguns centres d'atenció primària interrompen l'embaràs sense estar-hi autoritzats. El sector assegura que Catalunya és una de les autonomies on més s'incompleix la llei de l'avortament. El president de l'Associació de Clíniques Acreditades, Santiago Barambio, acusa els centres d'atenció primària de practicar avortaments farmacològics, és a dir, amb medicaments.

Actualitzat
"S'han posat a fer interrupcions d'embaràs a primària, quan la primària no reuneix les condicions que requereix la llei espanyola per poder fer interrupcions d'embaràs perquè no hi ha res que especifiqui que els avortaments farmacològics es puguin fer amb uns criteris inferiors als que marca la llei", ha considerat Barambio.

És per això que l'Associació de Clíniques Acreditades creu que això és il·legal, perquè els CAP no ofereixen les mateixes garanties.

Llistes d'espera i traves

Set mesos després de l'entrada en vigor de la llei de salut sexual, el sector també denuncia les llargues llistes d'espera i les traves que posen a les dones embarassades de més de 14 setmanes.
Anar al contingut