El president de Cisco, John Chambers, i Jordi Hereu després de signar l'acord de col·laboració, al MWC 2011 (Foto: EFE)
El president de Cisco, John Chambers, i Jordi Hereu després de signar l'acord de col·laboració, al MWC 2011 (Foto: EFE)
Barcelona

Barcelona firma un acord amb Cisco per crear una plataforma tecnològica que generarà mil llocs de treball

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i el president de Cisco, John Chambers, han anunciat aquest dimecres un acord per convertir Barcelona en un referent per a les ciutats del futur. L'acord es concreta en la creació d'una plataforma urbana "de referència", formada per infraestructures als espais públics perquè es connectin a múltiples dispositius, com ara els sensors d'indicadors diversos i els mòbils. A mitjà termini, s'espera que la creació d'aquest centre d'innovació generi de forma directa i indirecta mil llocs de treball nous d'"alta qualificació".

Actualitzat
La xarxa possibilitarà un entorn amb ús intensiu de les noves tecnologies centrat en logística, béns immobiliaris, seguretat, serveis bàsics, coneixement, salut, esports i administració pública.

Segons les primeres estimacions que l'Ajuntament dóna a conèixer, seria possible reduir la despesa en telecomunicacions i operació fins al 30%. En una segona fase, Cisco es compromet a crear a la ciutat un centre d'innovació.

La presentació d'aquest acord s'ha fet aquest migdia a les instal·lacions de la Fira de Montjuïc, on té lloc l'edició d'aquest any del Mobile World Congress. Chambers ha declarat que l'acord és una prova que les administracions poden trobar solucions pactant amb empreses privades i ha assegurat que Barcelona se situarà així entre les ciutats pioneres del món. Per la seva banda, l'alcalde Hereu s'ha referit a la transformació a Barcelona d'una herència industrial a una economia productiva basada en el coneixement.

Cisco Systems
és un dels líders mundials en operativa de xarxes per a internet, cotitza a la borsa de valors Nasdaq i factura més de 10.800 milions de dòlars anuals.
Anar al contingut