Sant Celoni

Últimes imatges de Santi Santamaria a Singapur mentre s'espera que se'n repatriï el cos cap a Catalunya

La gastronomia catalana està de dol per la mort sobtada del prestigiós cuiner Santi Santamaria a Singapur. El cos arribarà divendres a les 8.45 hores a l'aeroport del Prat després que, aquest dijous, l'Hospital General de Singapur li ha practicat l'autòpsia al cuiner que ha confirmat que la seva mort va ser causada per un infart de miocardi . A l'espera de la repatriació del cos, s'han difós les últimes imatges i declaracions del cuiner de les 7 estrelles Michelin mentre presentava el seu nou restaurant a Singapur. Precisament, Santi Santamaria en defensava la cuina catalana.

Actualitzat
El cos del cuiner Santi Santamaria arribarà aquest divendres a les 8.45 hores a l'aeroport del Prat després que l'Hospital General de Singapur ja li ha practicat l'autòpsia, que ha confirmat la mort del cuiner va ser causada per un infart de miocardi. De fet, des d'aquest dimecres, quan va saltar la notícia de la mort sobtada de Santamaria a Singapur, la diplomàcia espanyola treballa per repatriar el cos cap a Catalunya.

Ara s'han difòs imatges de poc abans de la inauguració del seu nou restaurant, El Santi de Singapur. El cuiner de 7 estrelles Michelin explicava des de Singapur per què creu que la cuina catalana interessa tant al món. "Tenim cuina amb història, memòria i que ha marcat unes grans expansions molt relacionades amb pròpia economia de Catalunya", explicava Santi Santamaria, per qui "si els plats els presentes bé i saps maridar amb bons vins, segur que el client surt content".

Santamaria es va desmaiar davant la premsa mentre presentava als periodistes el nou restaurant, situat al complex de luxe Marina Bay Sands d'aquesta ciutat estat del sud-est asiàtic. Immediatament, el cuiner va ser traslladat a l'Hospital General de Singapur, on va morir poc després.

Aquí, el Racó de Can Fabes ha decidit no tancar  fins que el cos del seu xef i fundador no torni a Catalunya. Un homenatge gastronòmic per a un xef amb estil propi, segons ha explicat Xavier Pellicer, la mà dreta del cuiner.

D'altra banda, les mostres de condol provinents del món gastronòmic, però també del polític i cultural, no cessen. I és que la cuina catalana es queda sense un cuiner innovador, però fidel als productes tradicionals, qualitats que han destacat els seus companys de professió, cuiners amb estrella Michelin com Carme Ruscalleda, Juan Mari Arzak i Carles Gaig. Ferran Adrià, malgrat les discrepàncies dels últims temps, s'ha declarat en estat de xoc i molt trist per la desaparició d'un company a qui considerava un amic.

Set estrelles Michelin


Can Fabes és només un dels restaurants que regentava actualment Santi Santamaria. En tenia vuit, des de l'Evo de l'Hospitalet de Llobregat fins a l'Ossiano de Dubai, passant pel Tierra de Toledo. Un imperi amb 7 estrelles Michelin que va començar fa trenta anys al costat de la seva dona.

Santamaria es va convertir el 1994 en el primer català que aconseguia les tres estrelles. La defensa dels productes de la terra va ser una de les caraterístiques que van definir. Aquesta idea la va plasmar al llibre "La cocina al desnudo", que fa tres anys va obrir la polèmica amb xefs catalans i espanyols sobre l'anomenada "cuina mol·lecular".

Santamaria també va explotar el seu vessant intel·lectual amb nou llibres, diversos articles i el seu interès per l'antropologia, la literatura i les arts plàstiques.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut