Aula d'un institut plena d'adolescents
L'home passava droga als centres educatius i parcs del municipi
Barcelona

Indignació dels sindicats per la retallada preventiva en despeses corrents dels instituts

Indignació entre els sindicats de l'ensenyament. USTEC-STEs, CCOO i FETE-UGT asseguren que alguns instituts han rebut una carta del Departament d'Ensenyament instant-los a retallar entre un 20 i un 30% les despeses corrents com les factures d'aigua, llum, i gas. Afegeixen que alguns centres podrien veure's obligats a suspendre pagaments.

Actualitzat
Les direccions dels instituts ja s'han començat a trencar les banyes per trobar fórmules que els permetin estalviar diners. I és que el Departament d'Ensenyament està notificant per carta als instituts que, per ara, només rebran el 80% dels diners per a despeses corrents, és a dir, per pagar les factures de subministraments, de material, etc.

Tot i que el govern no vol parlar de retallada, els sindicats del sector de l'ensenyament ja han posat el crit al cel. USTEC-STEs, CCOO i FETE-UGT critiquen "l'opacitat i falta de diàleg amb la qual s'estan prenent una sèrie de decisions que van en contra de la qualitat educativa i de la formació dels nens i joves d'aquest país".

I és que aquesta mesura s'afegeix a dues més també molt polèmiques que afecten les escoles i instituts de Catalunya: la suspenció del programa 1x1 de digitalització de les aules i el fet de mantenir el nombre de la plantilla de docents tot i l'increment en 12.000 alumnes previst per l'any que ve. Per tot plegat, els sindicats argumenten que serà impossible fer front als elevats índexs del fracàs escolar.
Anar al contingut