Nova York

Set olis essencials i vuit unces d'alcohol serien el secret de la fórmula de la Coca-Cola

Quin és el secret de la Coca-Cola? Després de 125 anys la fórmula que amb tant de zel els propietaris haurien mantingut oculta podria haver deixat de ser un misteri. Un web nord-americà ha publicat un manuscrit on figuren el que en serien els ingredients clau. El més revelador seria l'apartat 7X on es parla dels set olis essencials i les proporcions exactes que aconseguirien el gust original de la beguda. Inclouria vuit unces d'alcohol i una combinació de gotes d'oli de llimona, taronja, canyella, nou moscada, tarongina i coriandre. Segons el web, la fórmula original del refresc més popular es trobava en una fotografia en una pàgina de diari oblidada del 1879.

Actualitzat
La fórmula que apareixia en una fotografia per il·lustrar la història de la Coca-Cola va passar desapercebuda el 1979, quan va sortir publicada en el diari "Atlanta Journal Constitution".

Era una llista d'ingredients escrita a mà el 1886 per un amic del creador del refresc, John Pemberton, i podria contenir efectivament el secret de la beguda més popular del món, el misteri de la qual ha anat passant de generació en generació.

Ara aquest document es troba penjat a Thisamericanlife.com, el web d'un programa de ràdio que afirma que conté la fórmula original.

Coca-Cola no n'ha fet gaire cas i ha reaccionat afirmant que mantenen la versió original de la seva recepta en una cambra de seguretat d'Atlanta sota una clau que només coneixen dos treballadors. De moment, no han confirmat si la composició publicada és la correcta, però diuen que en qualsevol cas res  no es podrà igualar al prestigi i renom que ha aconseguit la marca en 125 anys.

La fórmula secreta?

El secret de la recepta es basaria en 8 unces d'alcohol, 20 gotes d'oli de taronja, 30 gotes d'oli de llimona, 10 d'oli de nou moscada, 5 de coriandre, 10 d'oli de taronja amarga i 10 d'oli de canyella.

La resta de la beguda s'elaboraria amb tres unces d'àcid cítric, dues unces i mitja d'aigua, una de cafeïna, una de vainilla, dues puntes de suc de llima, una unça i mitja de caramel per donar color i una quantitat de sucre que a la llista resulta il·legible.

Aquesta recepta original també inclouria tres vasos d'extracte de fluid de coca, un ingredient que la companyia va retirar de la composició a començaments del segle XX després d'un torrent de crítiques. Per això, caldria saber si arran d'aquesta modificació els propietaris de la Coca-Cola van aplicar alguna modificació substancial a la fórmula.

El web afirma que han fet proves amb la recepta i un tast entre un grup d'experts i amants del refresc i que la majoria dels que van tastar el resultat no van trobar diferències entre la beguda resultant i la Coca-Cola.
Anar al contingut