Madrid

Rubalcaba creu que aquesta podria ser la treva "definitiva" d'ETA

El vicepresident primer i ministre de l'Interior espanyol, Alredo Pérez Rubalcaba, confia que l'últim alto el foc anunciat per la banda terrorista ETA sigui el definitiu. Així s'ha expressat al Congrés dels Diputats en resposta a una pregunta del grup popular. "En la seva llarga vida criminal, ETA ha fet dues treves llargues; ara n'hi ha una tercera que tant de bo sigui la definitiva, així ho crec jo", ha afirmat.

Actualitzat
Rubalcaba ha explicat que quan va arribar al Ministeri de l'Interior tenia una obsessió: que no tornés a passar el mateix que amb la treva anterior, quan governava el PP, durant la qual ETA va introduir cinc comandos a l'Estat. És per això, ha afegit, que va demanar a les forces de seguretat que impedissin que la banda es rearmés.

"Per això hem detingut molt i per això estem guanyant, perquè no ens vam creure ETA durant la treva, perquè vam impedir que passés el que va passar el 98", ha afirmat en referència al segon l'alto el foc, el del 2006 al 2007, quan ja governava el PSOE.
Anar al contingut