Madrid

L'ibuprofèn i el paracetamol seran els primers medicaments que es vendran en dosi única a l'abril

L'ibuprofèn i el paracetamol seran els dos primers medicaments que es vendran en dosi única a partir de l'abril. La ministra de Sanitat, Leire Pajín, ha presentat el projecte, que té com a objectiu reduir la despesa en fàrmacs i fer-ne un consum més racional.

Actualitzat
La ministra de Sanitat, Leire Pajín, ha anunciat que a partir de l'abril es començaran a dispensar a les farmàcies els primers medicaments en dosi única. Seran el paracetamol i l'ibuprofèn.

Segons ha destacat la titular del ram durant el Fòrum Idees+Diàleg en Sanitat organitzat per Farmaindustria, es podrà adquirir paracetamol en dosis de 650 mil·ligrams i 1 gram, i d'ibuprofèn de 400 i 600 mil·ligrams, si bé l'objectiu del Ministeri és que "en les pròximes setmanes vagin incorporant-se nous principis actius a la prestació".

Els dos principis actius, segons ha destacat Pajín, són "fonamentals per a la salut dels ciutadans", reconeixent, a més, que es tracta d'una mesura amb la qual volen "enviar un missatge sobre la necessitat de fer un ús racional dels medicaments".

"Tots tenim a casa nostra més medicaments dels que necessitem", ha reconegut la ministra de Sanitat. Sobre l'estalvi que pot aportar aquesta mesura per al Sistema Nacional de Salut (SNS), Pajín ha assenyalat que caldrà esperar que la dispensació en dosi única"es posi en marxa".

Anar al contingut