Imatge d'arxiu del Mobile World Congress de Barcelona (Foto: EFE)
Imatge d'arxiu del Mobile World Congress de Barcelona (Foto: EFE)
Barcelona / janquim

Empreses catalanes duen imaginació i serveis al Mobile Congress

Les empreses catalanes arriben al Mobile World Congress amb apostes imaginatives i solucions reals. Des de rutes personals compartides per Pasqual Maragall i Ernest Benach fins a una aplicació per trobar aparcament a Lleida. Es tracta de productes tecnològics i de comunicació, eines per compartir informació i mesurament de radioemissions, jocs i serveis.

Actualitzat
Per sisè any consecutiu, la Generalitat impulsa la presència de vint-i-una empreses catalanes al Mobile Congress, que se celebra a Barcelona.

Aquesta vegada ho fa a través del nou Departament d'Empresa i Ocupació, el titular del qual, Francesc Mena, ha inaugurat aquest migdia el Pavelló Català.

Es tracta d'empreses molt diferents, des d'Ad Telecom, que fabrica equips de radiofreqüència, fins a Adsmediatech, centrada en les insercions publicitàries en els mòbils gràcies a una tecnologia pròpia que els ha permès facturar un milió d'euros l'any 2010, un 30% d'increment respecte de l'any anterior.

Buscant socis globals

Kinetical Business ha obert oficina a París, gràcies als contactes aconseguits en la seva presència l'any anterior, i s'ha especialitzat des del 2005 en el "software" per als "tablets" i acaba de tancar un acord amb Microsoft per desenvolupar una aplicació per al nou sistema operatiu Windows Phone 7.

Sironta, que ha estat escollida com una de les vint empreses més innovadores d'Europa en tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), comercialitza una eina pròpia per compartir i editar documents. Es tracta d'un producte singular que no es basa en el web sinó en la connexió directa entre usuaris i per això té sentit la seva relació amb Skype, amb qui proven d'arribar a un pacte per incloure la plataforma telefònica a Sironta.

SitMobile és una companyia de serveis de telefonia mòbil i ja té oficines a quatre continents. S'orienten a l'oferta de seguretat en la transmissió de missatges i entre els seus clients més coneguts hi ha el FC Barcelona. Amb un simple registre, els seguidors d'aquest club esportiu poden rebre tota la informació

Visual Engineering Technology presenta aquest any Mobio, una eina que permet crear un avatar en 3D i compartir-lo a les xarxes socials. Aquesta empresa aterrarà a finals del 2011 a Silicon Valley amb Oonaire, un sistema de connexió que facilita la tramesa d'imatges i documents des d'aparells remots a un centre de recollida i edició. Al congrés de la Fira de Montjuïc pretenen establir relacions amb empreses de videojocs i xarxes socials per interessar-los en les seves aplicacions per a mòbil.

Wavecontrol s'ha posicionat en els mercats internaconals amb la seva experiència en mesurament de radiacions i configuració de mapes electromagnètics de diverses ciutats per millorar el control de les emissions pels serveis de telecomunicacions i les línies d'alta tensió en els entorns urbans.

Solucions locals exportables

Barcelona Digital presenta una aplicació per trobar places d'aparcament privat a temps real i també un sistema per publicar informacions mitjançant el reconeixement de veu. ParkOnline comença amb la seva funcionalitat a Lleida, des d'un mòbil o un ordinador.

A més d'aquestes empreses amb experiència prèvia, hi ha un altre grup que es troben al pavelló dedicat a les aplicacions. Hi trobem equips del país com eyeOs, que ja ha arribat a acords amb IBM, Orange i Telefónica, i estén la seva tecnologia de serveis de "cloud computing".

Itinetour és una aplicació basada en la geolocalització que mostra les millors rutes de lleure d'una persona. L'aplicació ja té d'entrada uns quants noms destacats entre els quals proposen una ruta personal: Ernest Benach, Pasqual Maragall. Tothom que vulgui pot generar la seva ruta a www.itinetours.com i descarregar-la al mòbil. És obra de la firma Itinerarium.

BCNTouch presenta Inspector (per comprovar l'autenticitat d'un producte) i Shopper (per ajudar a gestionar les compres).

Beabloo arriba amb dues aplicacions, també, una per a recomanacions de comerç i una altra adreçada als comerciants, que poden sumar-se així a una llista de clients que ja compta amb les gasolineres Shell o la cadena de restauració Kurz& Gut.

Icar ensenya aquí IDMobile, una aplicació que permet identificar amb la càmera del mòbil un document d'identitat i autentificar-lo.

TeamBox o Zyncro són altres empreses catalanes que expliquen al món la seva activitat a través dels assistents al Congrés Mundial del Mòbil.

Amb les altres iniciatives presents com Qporama (cupons de descompte), Scytl (vot electrònic que ja s'ha fet servir amb èxit a catorze països), Password Bank (permisos d'usuaris i seguretat amb el mòbil), conformen un conjunt notable d'empreses i idees que s'entenen de tu a tu amb altres projectes innovadors d'arreu del món amb la particularitat que la cita és a casa seva, a la capital catalana.
Anar al contingut