Barcelona

Comença la preinscripció escolar amb la novetat dels punts si es tenen pares o germans exalumnes

Comença el període de preinscripcions als centres d'Ensenyament Infantil i de Primària i també als instituts de Secundària pel curs 2011-2012. El període s'allargarà fins al 25 de febrer i presenta algunes novetats en els requisits d'accés.

Actualitzat
Enguany el procés de preinscripció escolar té com a principal novetat respecte d'altres cursos que tenir pares o germans exalumnes al centre donarà punts en cas d'empat. Aquest nou criteri, que donarà cinc punts, ha aixecat certes crítiques. A més, es manté el criteri, estrenat l'any passat, pel qual les famílies monoparentals i nombroses reben 15 punts.

Aquest dilluns també es fan públiques les xifres pel que fa a les places que s'oferiran a tot el sistema educatiu obligatori. Cal destacar l'augment de places a P3 pel "boom" de la natalitat del 2008, quan hi va haver 89.000 naixements. Al setembre, doncs, començaran l'escola uns 5.000 nens més que l'any passat. També arribaran als instituts de Secundària més alumnes, els que han omplert les aules de Primària els anys de pujada de la natalitat.

A l'hora de triar escola, els experts recomanen reflexionar prèviament sobre el tipus d'educació i sobre diferents barems en funció del curs. A P3, per exemple, es proposa tenir en compte si es vol una escola d'una sola línia o no, i quin és el perfil de les famílies que hi van.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut