Barcelona

Anonymous protesta als Goya després de fer caure el web de l'Acadèmia

Centenars de membres del col·lectiu d'internautes Anonymous protesten aquest diumenge a la tarda contra la "llei Sinde" davant el Teatre Reial de Madrid, per on poc després de les set de la tarda han començat a desfilar els actors i actrius que assisteixen a la cerimònia dels premis Goya del cinema espanyol. Hores abans, aquests activistes de la xarxa havien col·lapsat el web de l'Acadèmia Espanyola del Cinema i l'oficial dels premis Goya mitjançant un atac DDos, que consisteix a accedir sistemàticament als webs fins a saturar-los i provocar-ne la caiguda.

Actualitzat
Poc després de les set de la tarda d'aquest diumenge, centenars de membres del col·lectiu d'internautes Anonymous s'han congregat davant el Teatre Reial de Madrid, on es farà la cerimònia dels premis Goya. Protesten contra l'aprovació de la "llei Sinde". I ho fan cridant i amb pancartes on es poden llegir lemes com ara "Salvar la indústria no és salvar la cultura" o "'No' a la mordassa digital". Abillats amb la característica màscara d'"V de Vendetta", els internautes estan vigilats de prop pels policies desplegats a la zona per evitar que la protesta provoqui tensió en la festa del cinema espanyol.

Cauen els webs de l'Acadèmia  i els Goya

Hores abans d'aquesta mobilització a les portes dels Goya, Anonymous havia fet un altre atac a l'Acadèmia Espanyola del Cinema i als premis. Des de les quatre de la tarda el web de l'Acadèmia i l'oficial dels premis Goya no estan operatius. Membres del col·lectiu Anonymous, contraris a la "llei Sinde", han atacat aquests llocs per la seva disconformitat amb la norma aprovada sobre les descàrregues d'internet.

El col·lectiu ja havia anunciat un atac DDos als dos webs aquest diumenge coincidint amb la cerimònia dels premis Goya, que enguany arriben a la 25a edició. A més de la protesta virtual, el col·lectiu ja havia anunciat que portaria també les seves reivindicacions al carrer, al Teatre Reial de Madrid. Tot plegat ho emmarquen en el que anomenen "operació Goya", que han organitzat a través d'internet.

No és la primera vegada que el col·lectiu Anonymous fa atacs d'aquest tipus. També van fer caure el web del Ministeri de Cultura i de la SGAE en protesta contra la "llei Sinde". El mateix col·lectiu d'internautes es va fer popular pels atacs contra Visa i MasterCard per negar els seus serveis a Wikileaks.

Actors i espectadors protesten al Twitter

Les xarxes socials es fan ressò del premis Goya i tant actors com espectadors han utilitzat el Twitter per comentar el que passa abans que comenci la gala. Per exemple, l'actriu Dafne Fernández s'ha queixat piulant que llancen ous als actors en el seu passeig per la catifa vermella. Mentrestant, algunes piulades que apareixen amb el "hashtag" #goya es queixen de la retransmissió que està fent TVE de l'entrada de les estrelles al Teatre Reial de Madrid. Consideren que s'estan silenciant les protestes.

Molts dels actors, actrius i altres professionals relacionats amb el món del cinema ja han arribat al Teatre Reial per a una cerimònia que comença a les deu del vespre. A la seva entrada, Álex de la Iglesia, que no ha estat escridassat, ha dit que "la pirateria és un problema greu" i ha afegit que s'ha de resoldre "amb consentiment i acord de tothom". També ha dit que els qui protesten contra la "llei Sinde" tenen tot el dret a fer-ho. De la seva banda, l'actor Luis Tosar ha assegurat en entrar al teatre que hi haurà molt d'humor sobre tot el que ha passat en les darreres setmanes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut