El Caire

El govern nomenat per Mubarak abans de dimitir anuncia que seguirà al càrrec uns mesos

El govern que Hosni Mubarak va nomenar abans de dimitir s'ha reunit per primer cop i ha anunciat que seguirà al càrrec uns mesos. Un comunicat confirma que aquest executiu serà el que pilotarà la transició. Després, afegeix el text, designarà un nou govern d'acord amb els principis democràtics.

Actualitzat
Després que aquest dissabte l'exèrcit prometés una transició política i el respecte pels tractats internacionals, la primera reunió del govern provisional que ha de tirar endavant la transició a Egipte s'ha marcat les prioritats més immediates, unes prioritats que passen, segons ha assegurat el primer ministre, Ahmed Shafiq, per aconseguir que la normalitat torni al país

A més, Shafiq ha afegit que la seguretat és l'altra "gran preocupació" de l'executiu.

Sense retrat de Mubarak a la reunió del govern

Aquesta primera reunió del nou executiu ha deixat una imatge per a la posteritat, la que segurament marca l'inici de la nova era a Egipte: el quadre de l'expresident egipci Hosni Mubarak, que fins ara presidia aquestes trobades, l'han retirat en un gest carregat de simbolisme per demostrar que "El Faraó" ja no mana al país.

Tot i això, el poble egipci encara demana més. Alguns opositors es neguen a deixar la plaça Tahrir fins a tenir garanties de la transició democràtica.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut