Madrid

Tot a punt per entregar els Premis Goya en una nit amb gran representació catalana

Tot està a punt al Teatre Reial de Madrid per acollir aquest diumenge els Premis Goya, que aquest any celebren la seva 25a edició. "Balada triste de trompeta", d'Álex de la Iglesia, "Pa negre" d'Agustí Villaronga i "También la lluvia" d'Icíar Bollaín són les pel·lícules amb més nominacions per a uns premis que tindran com a mestre de cerimònies, per segon any consecutiu, Andreu Buenafuente. Més enllà dels premis, la gala està marcada per la dimissió d'Álex de la Iglesia per la "llei Sinde" i les protestes que han anunciat alguns internautes precisament contra aquesta norma de la ministra de Cultura.

Actualitzat
El drama de postguerra "Pa negre" d'Agustí Villaronga i el muntatge original i claustrofòbic "Buried" de Rodrigo Cortés són les dues apostes catalanes per a la 25a edició dels Premis Goya, que es lliuraran aquest diumenge al vespre en una gala que se celebrarà a partir de les 10 del vespre al Teatre Reial de Madrid. Tot està preparat per als premis més destacats del cinema espanyol.

"Pa negre", coproduïda per TV3, és, amb 14 nominacions, la segona pel·lícula més nominada, després de "Balada triste de trompeta" d'Álex de la Iglesia. El film de l'encara president de l'Acadèmia Espanyola del Cinema concentra 15 candidatures, entre les quals les de millor director per a Álex de la Iglesia o la de millor actor per a Antonio de la Torre. La catalana "Pa negre", de la seva banda, també opta al premi al millor director per Agustí Villaronga o al de millor actriu per Nora Navas, i aspira a repetir l'èxit que va aconseguir en els Premis Gaudí. "También la lluvia" d'Icíar Bollaín opta a 13 candidatures, mentre que la producció de Rodrigo Cortés "Buried" n'aspira a 10.

En l'apartat de millors intèrprets, els joves Francesc Colomer i Marina Comas, protagonistes de "Pa negre", comparteixen candidatura amb els veterans Luis Tosar, Antonio de la Torre, Belén Rueda, Pilar López de Ayala i Javier Bardem, entre d'altres.

La gala d'aquest vespre compta amb una gran representació catalana. A banda de "Pa negre", també optaran a algun premi "Biutiful", protagonitzada per Javier Bardem i Eduard Fernández i rodada a Barcelona, o "Buried", que tot i que va ser rodada en anglès compta amb producció catalana. Altres produccions, com "La mosquitera" o "Bicicleta, cullera, poma" també seran presents a la cerimònia.

Una cerimònia carregada de polèmica

Per segon any consecutiu, l'humorista català Andreu Buenafuente serà l'encarregat de presentar la gala. Una gala que aquest any ha estat marcada per la polèmica entre el president de l'Acadèmia, Álex de la Iglesia, i la ministra de Cultura pels desacords en la denominada "llei Sinde" sobre les descàrregues d'internet.

De moment es desconeixen més detalls sobre la cerimònia i l'única cosa que se sap és que els guardons arrencaran amb un curt protagonitzat per Buenafuente i una vintena més d'actors del cinema espanyol que explica "què va passar realment l'última nit dels Goya".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut