Barcelona

Denuncien el musical "Hair" perquè els actors fumen a l'escenari

La llei antitabac no fa distincions entre les cigarretes de la vida quotidiana i les de la ficció teatral. En tots els casos, fumar en un espai públic, tancat i mentre s'està treballant contravé la llei antitabac. Això és el que va considerar un particular que, segons ha pogut saber TV3, va denunciar el musical "Hair", que està en cartellera al Teatre Apolo de Barcelona, pels cigarrets encesos a l'escenari. Ara l'Agència de Salut Pública de Barcelona ha advertit els responsables del muntatge que si no compleixen la norma seran multats. En diverses obres actualment en cartell, els actors fumen durant la representació.

Actualitzat
A "Hair" van rebre aquest divendres a la nit, en plena funció, l'advertiment de l'Agència de Salut Pública de Barcelona que si no treien els cigarrets encesos a l'escenari rebrien una multa. Els havia denunciat un particular. Però tothom entre el públic no té la mateixa opinió i alguns dels espectadors de la funció d'aquest divendres entenien que els responsables del muntatge segueixen al peu de la lletra les exigències d'un guió que entra en contradicció amb la llei antitabac, que prohibeix fumar en espais públics, tancats i també en espais de treball.

El que es fuma a l'obra no és tabac ni marihuana sinó una herba andalusa coneguda com herba de pastor, un substitut del tabac que conscientment van triar els productors per estalviar la nicotina als actors.

El cas de "Hair" no és l'únic. Ara mateix a la ciutat de Barcelona el tabac a l'escenari està present també a l'obra "L'arquitecte", que es representa al Teatre Lliure, i també al muntatge "Quadern gris", que es pot veure al Romea. Abans també havia passat amb "L'hort dels cirerers", una adaptació de David Mamet dirigida per Julio Manrique i que es va representar al Teatre Romea.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut