El-Baltagy, dels Germans Musulmans, en una imatge d'arxiu a la plaça Tahrir (Foto: EFE)
L'exparlamentari Mohamed el-Baltagy, dels Germans Musulmans, en una imatge d'arxiu a la plaça Tahrir (Foto: EFE)
El Caire

Els Germans Musulmans valoren els passos de l'exèrcit però exigeixen més reformes

El principal grup de l'oposició a Egipte, els Germans Musulmans, segueix de prop els passos de l'exèrcit després que aquest hagi assumit el poder de comandar el país un cop Hosni Mubarak ha marxat d'escena. Els islamistes han aplaudit la voluntat de les forces armades de caminar cap a una traspàs pacífic del poder a una autoritat civil, però els han reclamat que s'accelerin les reformes. També asseguren, davant les suspicàcies que aixeca la seva presència i origen islamista, que no busquen el poder ni beneficis personals, i es presenten com els "criats de la gent decent".

Actualitzat
Els Germans Musulmans, partit il·legalitzat pel règim de Hosni Mubarak, han donat ple suport al Consell Superior de les Forces Armades però també han presentat un seguit de canvis que, al seu parer, s'han de fer com més aviat millor.

Les seves peticions passen per la derogació immediata de la Llei d'Emergència, vigent des de 1981, perquè, denuncien, coarta les llibertats i infon la por a la ciutadania. Demanen també la dissolució del Parlament i els consells locals per considerar-los fruit del frau, així com la convocatòria d'eleccions lliures i netes amb la supervisió dels jutges.

Els islamistes reclamen que s'esmenin els articles de la Constitució egípcia que "consagren la injustícia i l'autoritarisme", i que s'acceleri la formació d'un govern nacional format per "personalitats patriotes i independents perquè administri el país d'una forma interina".

D'altra banda, advoquen per la llibertat per formar partits polítics sobre bases civils i democràtiques, tot i que l'actual Carta Magna prohibeix la constitució de partits de base religiosa.

Unes altres de les exigències del grup és l'alliberament dels presos polítics, especialment dels detinguts per participar en les revoltes que han acabat amb Mubarak, el compliment de les resolucions judicials sobre salaris i subministrament de gas a Israel, i que es portin davant de la justícia els corruptes.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut