Hosni Mubarak, l'"últim faraó", en una imatge d'arxiu (Foto: EFE)
Hosni Mubarak, l'"últim faraó", en una imatge d'arxiu (Foto: EFE)
El Caire

Hosni Mubarak es podria haver exiliat als Emirats Àrabs, segons Al-Jazeera

Després que el vicepresident egipci, Omar Suleiman, va anunciar que Hosni Mubarak abandonava el poder, una de les principals incògnites era si Mubarak romandria a Egipte. Les informacions són incertes i, en alguns casos, contradictòries. Algunes fonts apuntaven que l'expresident havia viatjar a la seva residència de Sharm al-Sheikh, lluny de les protestes multitudinàries de la capital. En canvi, les cadenes àrabs Al-Jazeera i Al-Arabiya el situen als Emirats Àrabs, a l'exili.

Actualitzat
En els diferents discursos que va fer a la nació en plena crisi política del país, Hosni Mubarak va repetir per activa i per passiva que moriria a Egipte. Renunciava així a una sortida per la porta del darrere i com havia fet el president de Tunísia Zine al-Abidine Ben Ali.

Després del seu últim discurs, un dia abans de l'esperat anunci, algunes fonts situaven Mubarak a la residència de descans de Sharm al-Sheikh, on també hi hauria el vicepresident, Omar Suleiman, i la resta dels membres de l'executiu. El poder ha passat ara a mans de les forces armades, que van anunciar que cessarien el govern, suspendrien les cambres i governarien amb el Tribunal Constitucional.

Les cadenes àrabs Al-Jazeera i Al-Arabiya asseguren, però, que Hosni Mubarak s'hauria exiliat als Emirats Àrabs, com va dir que mai faria. Aquesta decisió, de confirmar-se, podria tenir a veure amb les peticions perquè l'expresident egipci segui davant d'un jutge per corrupció. Gran part dels egipcis es pregunten d'on procedeixen els milers de milions que la família Mubarak, amb el seu fill com a focus de les ires, ha acumulat durant anys.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut