La policia ha intervingut per evitar els enfrontaments. (Foto: Reuters)
La policia ha intervingut per evitar els enfrontaments. (Foto: Reuters)
Sanà

Enfrontaments a Sanà entre partidaris i detractors del govern del Iemen

L'esperit de la revolta egípcia ha contagiat també els ciutadans del Iemen. Milers de persones han protestat aquest dissabte als carrers de Sanà per demanar canvis polítics. "La gent vol la caiguda del govern". "Una revolució iemenita després de la revolució egípcia", cridaven els manifestants. La marxa s'ha trobat amb una altra manifestació a favor del govern iemenita. Els participants de l'una i de l'altra s'han enfrontat amb pals i cops de puny.

Actualitzat
Uns tres cents estudiants s'han concentrat aquest dissabte a la Universitat de Sanà per protestar contra el govern. La marxa, a la qual s'han afegit centenars de persones, s'ha dirigit a l'ambaixada d'Egipte de la capital del Iemen, però pel camí s'ha trobat amb una altra manifestació, precisament en favor de l'executiu. Els participants han començat a llançar les sabates als seus oponents -signe de menyspreu al món àrab- i a agredir-se amb pals. Dues persones hi han resultat lleument ferides.

L'onada de revoltes populars que estan vivint diferents països del món àrab va fer que el president iemenita, Ali Abdallah al-Salih, anunciés que dimitirà quan acabi el seu mandat, el 2013, així com que no traspassarà el poder al seu fill. Aquest gest es va interpretar com una concessió important als opositors d'aquest país de la península Aràbiga, un aliat clau dels Estats Units contra Al-Qaeda.

Per mirar d'evitar mals majors, l'executiu va fer una crida a l'oposició per afegir-se a un govern d'unitat, crida que encara no ha obtingut resposta.
NOTÍCIES RELACIONADES
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut