Islamabad

Emeten una ordre de detenció contra Musharraf per l'assassinat de Benazir Bhutto

El tribunal que instrueix el cas d'assassinat de l'exprimera ministra pakistanesa Benazir Bhutto ha emès una ordre de detenció contra l'expresident Pervez Musharraf per la seva implicació en el crim. Segons el tribunal, Musharraf, que actualment es troba a l'exili, no va protegir la vida de Bhutto, que va morir durant un atac suïcida perpetuat a Rawalpindi el 27 de desembre del 2007.

Actualitzat
Segons alguns canals de televisió pakistanesos, la cort antiterrorista de Rawalpindi, ciutat propera a la capital del país, hauria pres la decisió després de rebre els càrrecs que l'Agència d'Investigació Federal (FIA) imputa a l'expresident, a qui titlla de "fugitiu".

La comissió de l'ONU que investiga la mort de la líder del Partit Popular del Pakistan (PPP) ja va responsabilitzar l'abril passat Musharraf de no haver organitzat la seguretat adequada per a Bhutto i el va acusar de no haver investigat el cas com calia de forma "deliberada".

Per la seva banda, el govern de Musharraf va acusar els talibans de l'assassinat de l'exprimera ministra però al país sempre s'han mantingut els rumors sobre possibles teories de la conspiració.
 
Davant d'aquesta ordre, l'advocat de Musharraf haurà de sol·licitar la llibertat sota fiança per a l'expresident si no vol que sigui detingut en cas que torni al Pakistan.
Anar al contingut