Madrid

Salgado insinua que la Generalitat incrementi els impostos per retallar el dèficit

La vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra d'Economia, Elena Salgado, ha insinuat al govern català que apugi els impostos per retallar el dèficit públic. Salgado ho ha dit aquest dijous a la tarda als passadissos del Congrés després que al matí el conseller d'Interior, Felip Puig, ha descartat una retallada superior al 12% dels comptes públics. La Moncloa havia dit que una retallada del 10% del pressupost no era suficient per complir els objectius.

Actualitzat
El govern espanyol pressiona de nou el govern català perquè sanegi les arques catalanes. La vicepresidenta segona i ministra d'Economia, Elena Salgado, ha subratllat que la Generalitat  pot reduir el dèficit retallant despesa però també apujant els impostos que gestiona. I ha afegit que aquesta darrera opció és una via "que sempre s'ha d'explorar".

Salgado ha fet aquestes declaracions als passadissos del Congrés tot just unes hores després que el conseller d'interior, Felip Puig, en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", ha descartat una retallada en el pressupost de la Generalitat per sobre del 12%. Puig ha alertat del risc que pot tenir per Espanya el fet d'anar asfixiant Catalunya i ha apuntat que una de les possibles sortides a aquest conflicte financer és el pacte fiscal, és a dir, el nou model que el govern plantejarà a l'Estat el 2012.

L'estira-i-arronsa de l'Estat i el govern català sobre els comptes públics i el dèficit de la Generalitat arriba després de la reunió que el president Artur Mas i el president espanyol José Luis Rodríguez Zapatero van mantenir aquesta setmana a La Moncloa. Després de la trobada es va saber que el govern espanyol exigia a la Generalitat una retallada del pressupost per aquest any superior al 10%, que era la xifra anunciada pel govern català. Segons el govern espanyol, amb la retallada del 10% del pressupost de la Generalitat no n'hi ha prou per complir els objectius de reducció del dèficit.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut