Tarragona

La Generalitat estudia restringir els ajuts per fills a famílies amb rendes baixes

El secretari de Família de la Generalitat, Ramon Terrassa, alerta que veu "molt difícil" mantenir la universalitat de les ajudes a famílies amb fills menors de tres anys i a les famílies monoparentals i nombroses amb infants d'entre tres i sis anys. Terrassa avança que el govern català es planteja restringir aquests ajuts a les famílies amb rendes més baixes i, en declaracions a RAC1, revela que encara hi ha 150.000 famílies pendents del pagament del 2010 o fins i tot del 2009. Unes hores abans, el conseller de Benestar i Família, Josep Lluís Cleries, ja anunciava que el govern s'estava replantejant totes les ajudes socials per la delicada situació de les finances de la Generalitat.

Actualitzat
Les ajudes per a les famílies amb fills petits es replantejaran amb tota probabilitat. Ho ha anunciat el secretari de Família de la Generalitat, Ramon Terrassa, que ha afegit que s'estudia prioritzar aquestes prestacions per a famílies amb rendes baixes. Així, es podrien vincular a l'IRPF dos ajuts que ara són universals: el de 625 euros per a famílies amb infants de fins a tres anys i el de 745 euros per a famílies monoparentals i nombroses amb nens d'entre tres i sis anys.

Terrassa, que veu "molt díficil" mantenir la universalitat d'aquests ajuts, ha revelat que hi ha 150.000 famílies que encara esperen el pagament d'aquests ajuts corresponents al 2010 o, fins i tot, algunes des del 2009. El secretari de Família ha dit que aquests pagaments no estaven pressupostats el 2010 i, per tant, no ha volgut donar una data per al seu cobrament.

Cleries repensarà tots els ajuts

Abans que Terrassa, el conseller de Benestar i Família, Josep Lluís Cleries, ja advertia que el seu Departament s'està replantejant totes les ajudes socials i avançava que una de les possibles modificacions sigui retallar-les i vincular-les a l'IRPF. Els ajustaments que es faran, ha puntualitzat Cleries, suposaran una retallada d'uns 250 milions d'euros d'acord amb els criteris de reducció del dèficit.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut