Nova York

Facebook i Google s'interessen per comprar Twitter

Facebook i Google estarien estudiant comprar Twitter, la web de microblòguing amb 140 caràcters. Directius d'aquestes dues companyies han mantingut converses "de perfil baix" amb els responsables de Twitter en els últims mesos per avaluar una possible compra, segons ha publicat "The Wall Street Journal". El rotatiu afegeix que la companyia tindria un valor estimat al voltant dels 10.000 milions de dòlars, poc més de 7.330 milions d'euros. Però tot i que aquesta informació ha sortit a la llum, els portaveus de les tres companyies han refusat comentar la possible operació.

Actualitzat
A Twitter li estan sortint nòvies. Google i Facebook el ronden. També d'altres, però aquestes dues companyies, que ja s'havien interessat en el passat per adquirir la web de microblòguing, mantenen obertes les seves línies de comunicació i han expressat recentment un "interès latent" en una possible compra.

Les fonts del "The Wall Street Journal" asseguren que la companyia va arribar el 2010 a uns ingressos d'uns 33 milions d'euros, tot i que va tancar l'exercici amb pèrdues a casa dels costos de contractació de personal i creació de centres de dades. I de cara al 2011, apunten que Twitter espera aconseguir una facturació d'entre 73 i 81 milions d'euros.

Objectiu: Twitter

El diari financer assenyala que, en un entorn en què es revaloren les empreses d'internet i els banquers i inversors s'acosten a Silicon Valley amb un creixent interès pel mercat tecnològic, l'atenció se centra en Twitter, un objectiu "particularment desitjable, però encara enigmàtic".

Potencial i revaloració

La valoració potencial de la xarxa de microblog va arribar el mes passat als 2.715 milions d'euros després del tancament d'una nova ronda de finançament de la companyia, en què va captar uns 146 milions d'euros de la firma de capital risc Kleiner Perkins Caufield Byers i altres inversors ara presents en el capital de l'empresa.

Tot i això, aquesta no és l'única companyia tecnològica que s'ha revalorat en els últims mesos. També la valoració de Facebook va passar des dels 10.000 milions de dòlars (7.341 milions d'euros) de mitjan 2009, fins a 50.000 milions de dòlars (36.700 milions d'euros) actualment.

Alhora, el portal d'internet de compres col·lectives amb descompte Groupon podria estar preparant una possible oferta pública inicial d'accions per a finals de l'any 2011, després de rebutjar una oferta de 6.000 milions de dòlars (4.400 milions d'euros) de Google a començaments de desembre i anteriorment una altra de Yahoo!.


Anar al contingut