janquim

Els espanyols també confien en les xarxes socials per buscar feina

Les xarxes socials podrien començar a ser influents en la cerca de feina. Almenys això és el que es desprèn d'un estudi recent que, si bé no indica que es tracti d'un ús massiu, sí que provaria una avaluació dels usuaris per decidir quin espai és el més adequat.

Actualitzat
Buscar feina a través d'internet fa temps que és una de les opcions escollides. De fet, la mateixa administració impulsa aquesta tendència amb eines pròpies.

Però l'èxit rotund de les xarxes que posen en contacte les persones modifica els hàbits i ara mateix el Facebook ja és un dels llocs preferits entre els que fan servir aquest recurs.

Segons un estudi publicat aquest febrer, la xarxa preferida és LinkedIn, una reacció lògica si es té en compte la seva orientació exclusivament professional. Aquest espai amb currículums i contactes és emprat pels responsables de recursos humans amb naturalitat, mentre que els seus competidors directes com Xing i Viadeo queden malparats en l'enquesta.

El Facebook és una opció

La sorpresa és que un lloc com el Facebook ja es troba en la segona posició. Els desempleats espanyols, com explicava fa poc un mitjà digital, se senten còmodes en aquest entorn per mirar de trobar feina.

Hi ha pàgines d'origen molt divers, des de "Busco empleo" a "Te ayudamos a encontrar trabajo". Les empreses dedicades a aquest sector també s'han acostat a les xarxes socials per trobar-hi persones interessades. També s'hi poden trobar borses de treball especialitzades en segments específics com ara el d'aquells que busquen la seva primera feina.

Amb les etiquetes del Twitter

El Twitter, en canvi, apareix en l'enquesta esmentada en el darrer lloc de les preferències. Sembla de moment un espai ideat per als intercanvis d'informació, d'opinions i d'enginy, amb una gran capacitat de mobilització, però encara poc útil per a aquests objectius personals concrets.

Tot i això, hi ha experiències per atendre, com Tagempleo, d'aparició recent. Al mitjà digital Genbeta han provat el funcionament de l'eina i en fan una avaluació positiva. És un cercador que recupera els missatges relacionats amb la recerca de feina i els endreça per localitats i etiquetes que es poden referir a les activitats professionals.

Aquestes modalitats no substitueixen ni de bon tros el domini dels portals que fa uns quants anys que es dediquen a indexar les ofertes laborals, com ara InfoJobs o Trabajos.com, per esmentar-ne dos exemples, a l'estil del que passa al sector immobiliari. Però provaria que en les xarxes socials són els mateixos usuaris els que, a poc a poc, configuren per a què serveixen. Si ara mateix és important trobar feina, no és tan estrany que els usuaris del Facebook i el Twitter pretenguin que també aquests serveis els siguin d'alguna ajuda.
Anar al contingut