Madrid

Zapatero nega un tracte de favor amb Catalunya i diu que hi ha hagut "confusió amb intenció"

En declaracions als passadissos del Congrés, el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha negat cap tracte de favor a Catalunya per haver-li permès l'endeutament, ja que les normes són iguals per a totes les comunitats. Rodríguez Zapatero atribueix a una confusió intencionada el debat obert sobre el finançament de Catalunya.

Actualitzat
"Hi ha hagut certa confusió amb alguna intenció perquè és evident que hi ha un règim ja fixat en el Consell de Política Fiscal i Financera", ha assegurat el president espanyol. Zapatero ha insistit que després de la seva reunió amb el president de la Generalitat, Artur Mas, les normes continuen essent les mateixes. Totes les comunitats, ha recordat el president espanyol, han de complir el dèficit, i en cas de no complir-lo, per poder-se endeutar i refinançar deute, han de presentar un pla de consolidació fiscal, com ja ha fet Catalunya.

Per tant, diu Zapatero, "no hi ha hagut ni tracte de favor, ni rectificació" i, per això, demana rigor en aquesta qüestió.



VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut