Barcelona

Duran i Lleida titlla d'ignorants els presidents de les comunitats que parlen de greuge comparatiu

El líder d'Unió Democràtica i màxim responsable de les relacions de la Generalitat amb el govern espanyol, Josep Antoni Duran i Lleida, ha titllat d'ignorants els presidents de les comunitats autònomes que consideren un greuge comparatiu que el govern de Zapatero autoritzi Catalunya a refinançar el deute. En aquest sentit, Duran i Lleida ha afirmat que això no és nou i que no hi vol perdre el temps. En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", el portaveu de CiU al Congrés també ha reptat aquestes comunitats que han aixecat la veu a presentar un pla de reducció de dèficit com ha fet el govern de la Generalitat.

Actualitzat
Aprofitant que l'alcalde de Madrid, Alberto Ruiz-Gallardón, ha estat un dels que han aixecat la veu contra el que consideren un tracte de favor del govern espanyol amb Catalunya, Josep Antoni Duran i Lleida ha assegurat que "la ignorància és molt atrevida". "Per utilitzar una expressió molt de Madrid", ha afegit, aquests presidents "barregen 'churros con merinas'". I és que, segons Duran, "no saben què és refinançar el deute o ampliar la capacitat de deute".

Duran i Lleida ha estat molt contundent en afirmar que, en vista d'aquesta confusió, "no tinc per què perdre el temps". "No hem anat a buscar res que no sigui nostre; és més, encara no ens han donat el que ens pertany", ha sentenciat.

El president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, també ha apuntat, des del Congrés dels Diputats, "certa intenció" en la "confusió" que ha aixecat l'allau de crítiques per un greuge a la resta de comunitats autònomes que ha negat.

El portaveu de CiU al Congrés també s'ha defensat de les crítiques de tracte de favor a Catalunya recordant que la Generalitat ha presentat un pla de viabilitat que retalla un 10% de despesa, que el Parlament aprova avui, i ha posat en dubte que cap altra comunitat sigui capaç de seguir les mateixes passes. "Estic segur que també en això ens quedarem sols", ha afirmat.

Finalment, el líder d'Unió també ha recordat que si l'Estat no ha consignat a hores d'ara ni un euro per al fons de competitivitat d'aquest any és perquè ho permet el sistema de finançament pactat pel tripartit i que va rebutjar CiU.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut