El Caire

El govern egipci anuncia una pujada del 15% en els salaris públics i les pensions

El govern egipci ha anunciat un increment del 15% en els salaris dels treballadors del sector públic i de les pensions militars i civils que paga l'Estat. La pujada serà efectiva a partir del mes d'abril, segona ha explicat el ministre d'Economia egipci, Samir Radwan. Per primera vegada, la pujada es calcularà en base al total de la pensió, no com en pujades anteriors. Aquest increment de les pensions costarà a l'erari públic uns 6.500 milions de lliures egípcies, és a dir, uns 806 milions d'euros. El Consell de Ministres també ha aprovat la creació d'un fons de 5.000 milions de lliures egípcies (620 milions d'euros) per compensar els afectats pels saquejos i els actes vandàlics registrats durant les protestes.

Actualitzat
El govern egipci ha reduït les hores del toc de queda, que a partir d'ara començarà a les 20.00 hores i durarà fins a les 6.00, segons informen els mitjans estatals. La mesura, que es va imposar per primera vegada el 28 de gener, s'aplicava des de les 19.00 hores.

Segons informa la BBC, tant les cadenes estatals com les privades estan assegurant que aquesta setmana "la vida ha tornat a la normalitat" al Caire, malgrat que milers de persones encara continuen reclamant a la plaça Tahrir la dimissió del president egipci, Hosni Mubarak.

D'altra banda, segons Reuters, a Alexandria, la segona ciutat del país, hi continua havent manifestants que demanen la renúncia de Mubarak, tot i que en nombres inferiors als registrats dimarts i divendres de la setmana passada. A Suez, la situació és semblant.
Anar al contingut